Безсрочните лични карти за хора, навършили 58-годишна възраст мога да

...
Безсрочните лични карти за хора, навършили 58-годишна възраст мога да
Коментари Харесай

Отпадат безсрочните лични карти за хората над 58 години?

Безсрочните персонални карти за хора, навършили 58-годишна възраст мога да отпаднат. Измененията в Закона за българските персонални документи са импортирани от народните представители Маноил Манев, Христо Терзийски и Младен Маринов, написа „ Българска телеграфна агенция “.

Лична карта на български жители на възраст сред 14 и 18 години ще продължи да се издава със период на годност четири години, а на навършилите пълноправие – със период от 10 години. По искане на хора, навършили 70-годишна възраст , може да им се издаде персонална карта със период на годност 30 години , планува законопроектът.

В предлагането се добавя, че при съществуване на краткотрайна физическа неспособност за снемане на биометрични данни пръстови отпечатъци, да се издава персонална карта със период на годност една година.

Промените плануват още да се запише, че биометричните данни на лицето , които се съхраняват в електронния притежател на информация в българските персонални документи, се употребяват единствено от органи , избрани с акт на министъра на вътрешните работи, съгласно законовите им пълномощия и за инспекция на достоверността на персоналната карта или документа за пребиваване; и/или самоличността на притежателя, благодарение на директно наличните сравними отличителни черти , когато представянето на персонална карта или документ за пътешестване се изисква по закон.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР