Безспорно в последните години Tesla промени разбиранията за електромобилите и

...
Безспорно в последните години Tesla промени разбиранията за електромобилите и
Коментари Харесай

Model S Plaid е по-бърза, отколкото и Мъск предполагаше

Безспорно в последните години Tesla промени разбиранията за електрическите автомобили и от дребни, градски и леко грозновати те се трансфораха в първокласни, софтуерни и много, много бързи.
 Илон Мъск, Tesla, Tesla Model S Plaid и представянето на най-бързия сериен автомобил
Това е последната поръчка за най-бърз сериен автомобил

Отново приятни изненади

Разбира се, множеството автомобилни производители се постараха да не останат по-назад от конкуренцията и пазарът на коли на ток със забележителни характерности към този момент е в действителност разнороден. Но от Tesla не престават да държат да са номер едно.

Върховият модел на общоприетия Model S, който виждаме все по-често и по нашите пътища, носи името Plaid. Той бе показан преди няколко месеца със сериозната поръчка да бъде най-бързият сериен автомобил, създаван в миналото - единствено 1.99 секунди от 0 до 100 км.

1,020hp, 0-60 in 1.99s, and 396 miles of range. Model S Plaid is the performance bargain of the century at $129,990
— Aaron (@AaronS5_)
Със своята електрическа мощ от 1020 к.с. Model S Plaid се трансформира в осъществената фантазия на всички, които желаят да са в действителност бързи, само че не им се дават галактически суми. Защото тази Tesla стартира от 130 хиляди $ , а наподобява и се движи като галактически транспортен съд.

Поредното доказателство е новият връх, който електрическият автомобил усъвършенства по-рано този месец. Моделът стана първият в серийно произвеждане, който измина 400 м за по-малко от девет секунди . С оптимално ускоряване до 201 км/ч на този къс сектор, Model S Plaid заковава хронометъра на 8.994 секунди.

Congratulations to my friend George and his wife Christine! They ran the first 8 second 1/4 mile in their Tesla Plaid Model S!
— Tom Tharp (@tomtharp)
Автомобилът, употребен за теста, е изцяло стоков и по него не са правени никакви модификации, като се изключи че предната пасажерска седалка е отстранена за олекотяване. А на шофьорското място стои жена - водачът Кристин Додуърт. Тя съумя да надскочи упованията на Илон Мъск , който твърдеше, че Model S Plaid минава 400 метра за 9.23 секунди.

Новият скоростен връх на Tesla я слага и на второ място измежду всички електрически автомобили, като на челното е Rimac Nevera от 2021 г на цена два милиона $. Суперколата се задвижва с четири електромотора и по-рано тази година при проби минава 400-те метра за 8.6 секунди, предава Daily Mail.
 Tesla Roadster, Илон Мъск и за по кое време се отсрочва стартирането на пазара на автомобила
Лоши вести за Tesla Roadster

Ще има недоволни, само че няма различен метод

Tesla-та пък се предлага в две конфигурации - с два или три електромотора. При първата акцентът е върху по-дългия пробег от 663 км с едно зареждане, а при втората можем да се насладим на оптималната скорост от 321 км/ч.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР