Безспорно сексът е съществена част от всяка връзка и без

...
Безспорно сексът е съществена част от всяка връзка и без
Коментари Харесай

Сексът с оргазъм - как ни прави по-влюбени в половинката

Безспорно сексът е основна част от всяка връзка и без него просто не става.
А учените ни дават още едно доказателство за това, че в случай че желаеме да поддържаме искрата и да сме все любени като първоначално, би трябвало постоянно да стигаме до заветното О.
Учени от Тексаския университет в Остин и Cold Spring Harbor Laboratory вършат забавен опит, с който откриват, че оргазмите съумяват да пренастроят мозъка по способи, които предизвикват дълготрайната съгласуваност сред сътрудниците.
Те вършат опит с гризачи, с който потвърждават, че по време на трите стадия на ухажване - чифтосване, свързване и продължаващо поддържане на връзката, в мозъците на мъжките и женските екземпляри сe следят сходни промени в цели 68 области, виновни за взаимоотношенията.
А най-големи промени се следят в мъжкия мозък, когато изпитва оргазъм. И колкото по-често мъжът изпитва оргазми, толкоз по доста е пренастройването на мозъка и усилването на връзката към неговия сътрудник.
От тези доказателства учените вършат извода, че половите връзки и достигането до заветния край предизвикват по-добрите връзки и отвън леглото. Тези промени евентуално отразяват и  еволюционни акомодации, защото една добре обвързвана и обичаща се двойка ще има по-големи шансове за сполучливо развъждане на техните общи бебета.
Предишни проучвания демонстрират, че половите хормони като естроген и тестостерон, които са разнообразни при двата пола, имат значима роля за половото привличане и основаването на прочувствена връзка, Но в този момент се оказва, че без значение от типа хормон, който доминира, измененията в мозъка са на разположение, написа Daily Mail.
Открити са и напълно нови области в мозъка, които до момента не се е предполагало, че са свързани с сходен вид връзки. Така че, колкото и някои да настояват противоположното, сексът, който води до оргазъм, е в действителност значим за любовната връзка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР