Безспорно разумно е решението на Слави Т. Трифонов да оттегли

...
Безспорно разумно е решението на Слави Т. Трифонов да оттегли
Коментари Харесай

Радан Кънев: Слави Трифонов да започне преговори за политиките, които да върнат доверието в институциите

" Безспорно рационално е решението на Слави Т. Трифонов да отдръпна блъф-офертата си за кабинет. Също рационално звучи организацията на конференция, вместо безпределно другарство през обществените мрежи ". Това показва във фейсбук евродепутатът Радан Кънев и добавя:

" Но истински отговорно и надлежно на политическата позиция на първа мощ в мъчно време и в комплициран парламент би било да стартира договаряния (а не пазарлъци) за политиките (а не порции), които да върнат доверието в институциите и политическите сили. Да посочат път за излизане от рецесията на правовата страна, за превъзмогване на здравната рецесия, възобновяване на стопанската система.

Но и за ускорена рационализация, за новите политики на Европейски Съюз за климата, въобще - за нужното създаване на една сполучлива европейска България.

Никаква заблуда, че тези договаряния ще са лесни, нито гаранция, че ще са сполучливи. Но това е пътят на демократичните общества. Така направи Ирландия след сложни изборни резултати, по този начин прави Нидерландия, непрекъснато е по този начин в северните страни, в които Народното събрание е обичайно пъстър и нормално има държавни управления на малцинството, които търсят парламентарна поддръжка за всеки значим закон и годишно - за бюджета. Често има кабинети на малцинството в Испания. В Германия и Австрия договарянията не престават с месеци, сложни договаряния доведоха до сполучливата коалиция в прилежаща Румъния… Демократичната система допуска, че доста разнообразни публични групи с разнообразни хрумвания и ползи са показани в Народното събрание. Управлението не е функционалност на първото място на изборите, а на намиране на задоволително необятно национално единодушие за образа и програмата на държавното управление и неговите законодателни цели.

Всички твърдим, че желаеме да бъдем естествена европейска страна. Първото изискване е да стартираме да се държим като такава ", написа още Радан Кънев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР