Безспорно прави впечатление различното поведение на прокуратурата по казуса Барселонагейт“.

...
Безспорно прави впечатление различното поведение на прокуратурата по казуса Барселонагейт“.
Коментари Харесай

Бивш прокурор за спирането на „Барселонагейт“: Може ли да се възобнови разследването срещу Борисов?

„ Безспорно прави усещане особеното държание на прокуратурата по проблема „ Барселонагейт “. Доста дълго време имаше едно мъртвило и не се случваше нищо по него. Чакаше се превода на едни документи от Испания. “ Това разяснява Андрей Янкулов, който е някогашен прокурор и старши юридически специалист в Антикорупционен фонд, откакто бе прекъснато следствието против Бойко Борисов по проблема с къщата в Барселона.

От известие на държавното обвиняване излиза наяве, че няма доказателства за осъществено закононарушение

От известие на държавното обвиняване излиза наяве, че няма доказателства за осъществено закононарушение, а точно - пране на пари и закупуването на неподвижен парцел в Барселона.

„ Имаше миг, когато някогашният основен прокурор Иван Гешев някак си се препозиционира обществено-политически и потегли на битка против политическата корупция. И внезапно делото се забърза и в рамките безусловно на дни бяха осъществени доста процесуално-следствени дейности. Стигна се и даже до официално искане на имунитета на някогашния министър-председател и народен представител Бойко Борисов от Народното събрание. Но това искане потъна и откакто господин Сарафов краткотрайно пое управлението на прокуратурата виждаме, че това следствие може би стига до разумния си край “, сподели още той.

Единият от тях е наблюдаващият прокурор по делото „ Барселонагейт “

Янкулов изясни, че прекратяването ще си остане предмет  евентуално на някаква вътрешно-институционална инспекция в прокуратурата.

„ Ние по този начин и няма да можем да разберем разследване на един външен взор дали в последна сметка това е било вярното решение да се приключи “, добави той.

Янкулов сподели, че хора от това следствие са предмет на ново в различен сюжет.

„ Бойко Борисов не е включен в тази група. Инициалите на две лица са посочени едното от които Б. Й. Може би става дума за Борислава Йовчева. Тоест в този момент против нея се води следствие, за различен сюжет за евентуално пране на пари, който е обвързван с някакви парцели и сдружения в Турция доколкото се схваща от прессъобщението “, сподели той.

Проверката ще обхване и досъдебни производства за закононарушения, осъществени от членове на Министерски съвет

Янкулов разяснява и че вероятно в някакъв предстоящ миг, в случай че се организира вътрешно институционална инспекция на правилността на това разпореждане, то евентуално би могло да бъде анулирано постановлението за преустановяване от горестоящ прокурор и да се възобнови следствието за Барселона.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР