Безспорно лещата е много полезна. Най-здравословното бобово растение е отличен

...
Безспорно лещата е много полезна. Най-здравословното бобово растение е отличен
Коментари Харесай

4 причини да ядем леща

Безспорно лещата е доста потребна. Най-здравословното бобово растение е отличен източник на протеини и фибри. Тя е вкусна и лесна за подготвяне. Наричана е храна за небогати, тъй като е относително евтина, а и устоя дълго – над една година, без да се скапе, в случай че се съхранява в добре затворен и изсъхнал съд на мрачно.

С нея са се гощавали римляни, гърци и азиатци, е изключително известна в индийската и мароканската кухни, само че същото по този начин и в европейската. Ето четири аргументи да хапвате леща по-често:
Богата е на фибри – в 1 ч.ч варена леща има 15г., които са значими, тъй като подкрепят намаляването на холестерола и усъвършенстват работата на сърцето. Има високо наличие на витамини и минерали като фолиева киселина, желязо, фосфор, магнезий и витамин В. В лещата няма мазнини. В 1 ч.ч. варена леща има по-малко от 1 година мазнини, най-вече ненаситени и единствено 230 калории. Богата е на протеини – 18 година на 1 ч.ч варена леща, поради което е доста засищаща
Всичко това трансформира лещата като отлична храна за бременни дами, кърмачки, дребни деца и младежи, които имат потребност от повече желязо.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР