Безспорно Кристиано Роналдо е един от най-добрите футболисти в историята,

...
Безспорно Кристиано Роналдо е един от най-добрите футболисти в историята,
Коментари Харесай

10 вдъхновяващи урока за живота от Кристиано Роналдо

Безспорно Кристиано Роналдо е един от най-хубавите футболисти в историята, в допълнение към това той е и най-следваната звезда в Instagram, където има над 410 милиона последователя.

Роналдо е роден в оскъдно семейство, само че все пак сега, в който се появи под светлината на прожекторите завладя сърцата на милионите си почитатели по света. Той е петкратен притежател на премията “Златна топка” и четирикратен притежател на “Златна обувка”.

Любопитното при Кристиано е, че даже на 37-годишна възраст продължава да играе в един от най-успешните футболни тимове - Манчестър Юнайтед.

Със сигурност имаме доста какво да научим от Роналдо, само че тук избрахме 10 от най-важните уроци за живота, които той в миналото е споделял.

1. Имай цел и я следвай

Роналдо постоянно е споделял, че постоянно в живота си е преследвал съответна цел. Когато бил дете знаел напълно ясно, че желае да бъде футболист. След като станал професионален футболист пък си сложил задачата да стане най-хубавия състезател в света. Преди време Патрис Евра показа в свое изявление: “Когато завоюва първата си “Златна топка”, той сподели - би трябвало да печеля най-малко пет”. Поредното доказателство какъв брой целенасочен е в действителност Кристиано.

Истината е, че множеството от нас не знаят какво в действителност желаят от живота си, а това е повода да отлагаме извънредно доста неща. Доста по-добра тактика е да си сложим цели, по-късно да ги разбием на дребни подцели и да стартираме да ги реализираме една по една.

2. Работи крепко, фокусирай се и се отдай на задачата

Успехът на Роналдо не е пристигнал за един ден. Зад него стои извънредно доста здрава работа. Когато бил на 15 години Кристиано бил диагностициран с аритмия, нещо което е можело да постави завършек на кариерата му на доста ранен стадий. Той обаче се подлага на интервенция с лазер, която се оказва сполучлива и съумява да се трансформира в същинска легенда.

Освен това футболистът не стопира да тренира и да усъвършенства уменията си. Бившият треньор на Реал (Мадрид) Карлош Кейрош споделя следното: “Има някои велики футболисти, които имат вяра толкоз доста в себе си, че когато нещата не се получават по време на тренировките, просто стопират и си мислят “Аз съм добър, през днешния ден не ми е ден, само че на следващия ден всичко ще бъде наред”. Те в никакъв случай не считат, че това е проблем. Не и Роналдо. Той работи непрестанно, до момента в който не е сигурен, че всичко е тъкмо и не усети, че е доволен”.

3. Вярвай в себе си и работи непрестанно над самочувствието си

“Никога не съм криел обстоятелството, че единствената ми цел е да бъда най-добрият” - споделя Роналдо. Футболистът постоянно демонстрира, че има самочувствие, както на терена, по този начин и отвън него.

Повечето от нас обаче непрестанно се съмняват в личните си сили и гений. Работим върху дадена цел няколко дни и когато не забележим резултати, губим мотивация. Да имаш гений е отлично, само че с цел да го развиеш се изисква здрава работа.

4. Не спирай да учиш и се адаптирай към измененията

Анализаторите на играта на Роналдо споделят, че с годините той е трансформирал извънредно доста методът, по който играе и че точно това му е помогнало да се задържи толкоз дълго на терена. Урокът тук несъмнено е: “никога не спирай да учиш”. Дори да си специалист в дадена област, е належащо да се адаптираш към изменящата се среда.

5. Живей с положителна настройка в живота си, не се впечатлявай от рецензиите на злобарите

Роналдо постоянно е описван като нахален от медиите, а огромна част от неговите недоброжелатели настояват, че той няма натурален гений, с цел да бъде футболист. За разлика от множеството от нас обаче, той не разрешава на нищо да го тормози.

“Не ми пречи хората да приказват неприятни неща за мен, това ме мотивира” - споделя Кристиано.

Футболистът се концентрира върху това, което желае да реализира и в никакъв случай не стопира, без значение от мнението на близките.

6. Излез от зоната си на комфорт и влез в зоната си на напредък

Кристиано Роналдо е роден на португалския остров Мадейра в град Фуншал и доста дребен отпътува за Лисабон, където се записва във футболна академия за младежи. Бъдещата звезда признава, че по това време му е било доста мъчително за родния му град, само че все пак съумял да се концентрира върху играта.

Когато е едвам на 14 година той се спогажда със своята майка да спре по-нататъшното си образование и да се концентрира само върху футбола, тъй като откровено вярвал в способността си да бъде професионален състезател.

Комфортът, постоянно е една от главните спънки за триумфа на всеки от нас. Истината е, че не бихме могли да реализираме нищо ново и друго, в случай че стоим в зоната си на комфорт. Винаги е належащо да пожертваме нещо, с цел да посгитнем ново равнище на развиването си.

7. Грижи се за тялото си и бъди във форма

Един от най-важните уроци в живота, който можем да научим от Роналдо несъмнено е да поддържаме допустимо най-хубавата си физическа форма.

Той е един от най-тренираните спортисти в света и е ентусиазъм за милиони хора по света. Роналдо съблюдава прецизна диета и не пие алкохол.

В рамките на дългата си кариера той не стопира да си слага нови цели и да усъвършенства положението на тялото си, което пък съумява да го избави от много контзции на терена.

8. Бъди водач и се фокусирай върху триумфа на твоя тим

Роналдо има голям брой лидерски качества като отлична работа напрегнат, поддържа съотборниците си и хъс да бъде най-хубавият.

Неговото предпочитание постоянно е да завоюва мача и през кариерата си е вкарал извънредно доста голове, само че също по този начин е астистирал и при голям брой попадения в противниковата врата.

Лидерството е извънредно значимо качество, което един човек би могъл да има. Не е належащо да бъдете най-хубавия състезател в тима, задоволително е да мислите за задачите на отбора, с цел да върви работата напред.



9. Намери си наставник и се учети от него

Когато Роналдо се причисли към Манчестър Юнайтед той беше едвам на 18 години. Талантът му беше неоспорим, само че имаше потребност от наставник, който да го изведе напред. В тази извънредно значима роля влиза сър Алекс Фъргюсън.

“Той беше моя татко в спорта и един от най-важните фактори в моята кариера” - споделя Роналдо.
Всеки от нас се нуждае от сходен човек в живота си, без значение от възрастта си. Нужно ни е да забележим двете страни на монетата, да почерпим от непознатия опит, с цел да изградим личната си визия за живота и кариерата си. Другото извънредно значимо нещо е да бъдем постоянно отворени за противоположна връзка и рецензия, с цел да можем да се подобряваме непрестанно.

10. Прекарвай време със фамилията си

Роналдо е прочут като човек, който обожава фамилията си. Въпреки натоварения си график, той постоянно се стреми да прекарва пълноценно времето си със своето семейство и обожава да играе с децата си. Той постоянно споделя, че един от главните фактори за неговия триумф е точно майка му, чиято поддръжка се оказва основополагаща за кариерата му.

*Ако сте от запалените почитатели на Роналдо и смятате, че сме пропуснали нещо, ще се радваме да го споделите с нас в мненията!
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР