Безспорен факт е, че да отбележиш 27 успешни мисии в

...
Безспорен факт е, че да отбележиш 27 успешни мисии в
Коментари Харесай

УСПЕХ: СпейсЕкс приключи полугодието с 27 орбитални полета!

Безспорен факт е, че да отбележиш 27 сполучливи задачи в границите на половин година си е съществено достижение – действително компанията на Илон Мъск е провела през 2022-ра година повече полети, в сравнение с през всяка друга календарна година, като изключим 2021-ва. През предходната година СпейсЕкс реализира 31 изстрелвания, което до този миг си остава годишният връх на компанията. 

Но стига да няма някоя непредвидена повреда, този връх скоро ще бъде строшен. Ако се резервира темпото от към едно изстрелване седмично, това ще се случи в края на юли или през първата половина на август.

От 27-те полета тази година, 15 бяха извършени за потребностите на програмата за сателитен интернет “Старлинк ” на Илон Мъск. Другите 12 бяха изпълнени за задачите на разнородни клиенти на СпейсЕкс, включително НАСА. Два от полетите бяха пилотирани. 

И по този начин, ето сухата статистика за днешната задача: беше употребена първа степен под сериен номер “B1073 ”, като това бе второто изстрелване за нея. Тя дебютира на 14-ти май със спътници “Старлинк ”. Така времето за преработване сред нейния първи и втори полет възлезе на 46 дни. След като си свърши своята работа, “B1073 ” реализира меко кацане върху плаващата платформа “Недоимък на достолепие ”, до момента в който втората степен продължи да довежда спътника “SES-22 ” към геостационарна трансферна орбита. Фирмата SES е люксембургска, а спътникът е издигнат от европейското дружество Талес Аления Спейс. 

Видеозапис от полета – Youtube връзка

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР