Безсмъртния полк влезе в бой пред Паметника на Съветската армия,

...
Безсмъртния полк влезе в бой пред Паметника на Съветската армия,
Коментари Харесай

Бой пред паметника на Съветската армия

" Безсмъртния полк " влезе в пердах пред Паметника на Съветската войска, съобщи 24 часа. Шествието с участници наследници на антифашисти се сблъска с митинг срещу съветската експанзия. Полиция разтърваваше участниците. На един от тях е счупено дървено знаме в главата му.

Маршът на „ Безсмъртния полк”, който бе неразрешен в доста страни, само че не и у нас, потегли от Паметника на Незнайния боец. Жена падна по време на конфликтите пред Паметника на Съветската войска. Той приключва пред Паметника на Съветската войска. Пред него пък се стигна до напрежение поради войната в Украйна.
Маршът на „ Безсмъртния полк”, който бе неразрешен в доста страни, само че не и у нас, потегли от Паметника на Незнайния боец. Снимка: Румяна Тонева
В региона има засилено полицейско наличие, което въдворява ред и сигурност на жителите. На церемонията пред Паметника на Съветската войска е и съветският дипломат Елеонора Митрофанова.

Прояви на " Безсмъртния полк " има още във Варна, Пловдив и Бургас. Там участниците сервират цветя и венци пред паметниците на успеха, веят и червени флагове.

Фондация " Безсмъртният полк " приканва наследници на взели участие във Втората международна война да носят фотоси на свои родственици, присъединили се в антифашистката битка.

Общинските съветници от " Демократична България " и юрист Михаил Петров от Вътрешна македонска революционна организация желаеха през вчерашния ден Столичната община да забрани шествието поради войната в Украйна.

Тази вечер, от 18:30 ще има поход за независимост и мир в центъра на София. Шествието ще се събере на площад " Независимост " и ще се насочи към постройката на съветското посолство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР