Безсилни пред времето и то на места, на които не

...
Безсилни пред времето и то на места, на които не
Коментари Харесай

Българин от Халкидики: Беше като във филм!

Безсилни пред времето и то тук-там, на които не може да се планува. Така накратко може да се опише страховитата стихия в Гърция, която лиши седем човешки живота, рани десетки и остави след себе си апокалиптични опустошения. Полуостров Халкидики за втора поредна година претърпява страшни стихии.
Все отново Гърция последователно стартира да се съвзема. В момента плажовете се вкарват в употреба след вчерашната стихия.

В морето през вчерашния ден бе намерено тяло на мъж. Бурята сътвори компликации и с връзката. Има извънредно доста паднали дървета по пътищата. Над 80% от хотелите нямат достъп до електричество и питейна вода.
Очаква се до края на деня проблемите да бъдат отстранени. Проливните дъждове и мощните ветрове оставиха след себе си съсипия и безпорядък. Много къщи са без покриви, a по плажовете се следи стряскаща картина - съборени чадъри и шезлонги.

Пътищата, които бяха блокирани, към този момент са проходими. Синоптиците успокояват, че времето стартира да се усъвършенства. Над 600 сигнала са подадени към локалната пожарна работа за проблематични сектори и наводнени къщи и хотели. 

Български екскурзиант, който е участвал по време на естествената буря споделя пред Bulgaria ON AIR: " Буйна нощ беше. Може би имаше и торнадо, само че всичко стана доста бързо и бе мрачно. Бурята беше толкоз мощна, каквато не сме виждали през живота си. Местните също не са виждали сходна стихия ". По думите му бурята е траяла към 30 минути.

" Беше се смрачило. Времето даваше признаци, че ще има нещо огромно като дъжд, само че не и циклон. Всичко стана за секунди. Помогнахме на локалните като безусловно прибрахме две маси. Едва дръпнахме щорите и  токът спря.  Невероятна стихия!е Едва погледнах какво се случва през улицата и както сме гледали по американските филми. "

Гърците не са спрели от сутринта да чистят и се пробват по всякакъв начин да поправят вредите, които нанесе стихията, само че летовниците не харесват концепцията да прекарат почивката си без ток или вода. Според локалните се чака огромен отлив на туристите. Такъв имаше и предходната година след огромните наводнения на другите два ръкава в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР