Безсънието е често срещано оплакване в наши дни, а лошият

...
Безсънието е често срещано оплакване в наши дни, а лошият
Коментари Харесай

Интересни факти за здравословния сън и как лесно да го постигнем

Безсънието е постоянно срещано недоволство в наши дни, а неприятният сън има резултат върху вашето здраве и всекидневие. Най-честите аргументи за него са меланхолия, стрес и тревога.

Съществуват и медикаменти, които могат да нарушат съня, като хапчетата за кръвно налягане, болкоуспокояващите и някои други предписани лекарства.

При проблеми със съня можете да се замислите за сънотворни медикаменти, само че те не са потребни в дълготраен проект и даже биха могли да влошат обстановката.

Магичен чай с банани за здравословен сън

Неподозирано положително средство за сън е чаят от банани. Екзотичните плодове имат високо наличие на магнезий и калий, а магнезият е потребен при разстройства в съня. Ако решите да опитате чая, уверете се, че вашите бананите са 100% органични, защото в противоположен случай те ще бъдат цялостни с пестициди и химикали.

За да си приготвите сънотворната напитка, се нуждаете от 10 минути. Направете го двадесет минути преди лягане. Трябва ви един органически банан, дребна чаша вода, чаена лъжичка канела. Обелете банана, нарежете го на дребни части и ги поставете в тенджерка с вряща вода. Добавете канелата. Оставете да ври 10 минути. Прецедете напитката и откакто се охлади, я изпийте.

Интересни обстоятелства за съня

- Ето и няколко забавни обстоятелството за съня, за които да помислите, преди да се унесете в сладостен здравословен сън;

- Едва 12% от хората сънуват в черно-бяло. Преди цветната телевизия единствено 15% от хората са сънували в цвят;

- 2/3 от живота на котката се прекарват в сън, до момента в който хората прекарват една трета от живота си в сън;

- Рекордът за най-дълъг интервал без сън е 11 дни. Той принадлежи на студента Ранди Гарднър и е подложен през 1964 година Това обаче не се предлага, защото човек може даже да почине, пробвайки се да остане безсънен за толкоз дълго време. Гарднър се избавя като по чудо;

- Хората са единствените бозайници, които непринудено забавят съня;

- Спането по стомах може да подкрепи храносмилането;

- Хората, които печелят повече, получават най-хубавия сън, съгласно проучване на списание Слийп консил;

- Заспиването през нощта би трябвало да ви отнеме към 10-15 минути. Ако ви отнеме по-малко от пет минути, възможностите за фалшив сън се увеличават;

- В рамките на пет минути след събуждането хората не помнят към 50% от сънищата си. След още пет минути се не помнят 90%.

Вижте още по какъв начин да заспим по-лесно.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР