Безредици в района на джамията Ал Акса, след като крайнодесен

...
Безредици в района на джамията Ал Акса, след като крайнодесен
Коментари Харесай

Безредици в района на джамията Ал Акса в Ерусалим

Безредици в региона на джамията Ал Акса, откакто крайнодесен израелски народен представител влезе в религиозния комплекс, уважаван и от евреи, и от палестинци.

В Ерусалим се организира обичайният еврейски Марш на знамето в конюнктура на повишено напрежение.

Израелски служители на реда арестуваха палестински стачкуващи край Дамаската врата в Ерусалим в Деня на града, празнуван във връзка обединяването на Ерусалим под властта на Израел след Шестдневната война през 1967.

Крайнодесният израелски народен представител Итамар Бен-Гвир и негови последователи влязоха в региона на джамията Ал Акса и това накара някои палестинци да хвърлят бомбички, камъни и предмети по израелските сили на реда.
Комплексът е заветен и за мюсюлмани, и за евреи, които го назовават " Храмовия рид " и го почитат като място, където са били библейските храмове, само че нямат право да се молят там.

Премиерът Нафтали Бенет прикани празникът да се празнува отговорно:

" Днес означаваме Денят на Ерусалим. Традиционният марш на знамето ще премине по нормалния си маршрут. Да се вее израелски байрак в столицата на Израел е нещо естествено. Моля, участниците да честват по виновен и заслужен метод ".

Израел разположи 3000 служители на реда да бдят за реда. Маршът на знамето минава и през мюсюлманския квартал на Ерусалим и се възприема от палестинците като провокация. Сблъсъци сред палестинци и евреи избухнаха още преди началото му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР