Безработицата в Германия се повиши изненадващо през февруари за пръв

...
Безработицата в Германия се повиши изненадващо през февруари за пръв
Коментари Харесай

Безработицата в Германия изненадващо нарасна през февруари

Безработицата в Германия се увеличи изненадващо през февруари за пръв път от юни 2020 година насам, демонстрират данни на Федералната организация по заетостта.
Те предвид на оставащите в действие строги рестриктивни ограничения за ограничение на коронавирусната пандемия в най-голямата европейска стопанска система.
Бюрото по труда на страната разгласи, че броят на безработните в най-голямата европейска стопанска система е повишен през февруари на сезонно-коригирана база с 9 000 до общо 2,752 милиона след спад с 37 хиляди през януари, до момента в който осреднената прогноза на финансовите пазари бяха за ново намаляване с към 10 000.
 Съдът на Европейски Съюз позволи Германия да забрани носенето на хиджаб на работното място Съдът на Европейски Съюз позволи Германия да забрани носенето на хиджаб на работното място
Прокурорът на Съда на Европейски Съюз показа изводи по две тъжби на немски съдилища, разглеждали трудови каузи по отношение на спорове, възн...
" Държавната стратегия за кратко работно време (Kurzarbeit), целяща да резервира работните места, продължава да обезпечава претовареност в огромен мащаб и да предотвратява безработицата, " съобщи шефът на Бюрото по труда Детлеф Шееле и добави: " Отделните браншове усещат разнообразни резултатите от локдауна ".
от ноември насам, като ограничаващите ограничения бяха затегнати в средата на декември, защото страната се бори с втората вълна на ковид. Канцлерът Ангела Меркел съобщи преди дни, че новите разновидности на Covid-19 рискуват трета вълна на вирусната зараза.
Междувременно нивото на безработица остана непроменено спрямо предходния месец в 6 на 100.
Агенцията по труда уточни, че към 2,39 милиона чиновници в страната са били на кратко работно време през декември по държавната скица Kurzarbeit, предопределена да се избегнат всеобщи съкращения, като посредством държавната стратегия се предлага на фирмите дотации, с цел да задържат служащите си най-малко на ведомост.
 Германия разтревожена от екстремизма в армията Германия разтревожена от екстремизма в армията
Ева Хьогл, упълномощена за въоръжените сили в немския парламент, е разтревожена от растежа на екстремистките произшествия в Бундесвера. Я...
След като доближи своя връх от към 6 милиона през предишния април, броят на хората, ползващи програмата Kurzarbeit преди обаче да се повиши още веднъж през ноември, когато започнаха новите рестриктивни противоепидемични ограничения.
На некоригирана база равнището на безработица в Германия също остана без смяна в 6,3% по отношение на януари, като през февруари броят на безработните германци на некоригирана база се увеличи едва до 2,904 милиона от 2,901 милиона месец по-рано.
Броят на записаните свободни работни места доближи през декември 583 хиляди, което е със 107 хиляди по-малко по отношение на година по-рано.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР