Безработен благоевградчанин бе осъден за автомобилна измама. Кирил Димитров бе

...
Безработен благоевградчанин бе осъден за автомобилна измама. Кирил Димитров бе
Коментари Харесай

Мутренски номера: Жельо си хареса "Мерцедес" по обява, брои парите, но го прецакаха жестоко

Безработен благоевградчанин бе наказан за автомобилна машинация. Кирил Димитров бе приет за отговорен, че ужилил с 18 250 лева бургазлията Жельо Димитров, като го заблудил, че е акредитиран от брат си да продаде лекия му автомобил „ Мерцедес “, написа Struma.bg.

Обявата за продажбата била пусната в профилиран уебсайт в интернет и колата била харесана от кандидат-купувач от Бургас. Той пристигнал на място в Благоевград с другари, огледал я и оставил капаро, с цел да я покара пробно до Сандански. Останал удовлетворен и като се върнал, дал парите на продавача, за които се договорили.

Двамата отишли при нотариус да оформят контракта за прекачване на автомобила, само че по време на договорката в адвокатската фирма изненадващо се появили неколцина яки мъже, които най-безцеремонно взели ключовете за мерцедеса и се изнесли. Бургазлията останал слисан от мутренската преживелица, само че откакто се окопитил, си потърсил назад парите от Кирил Димитров. Той му споделил, че ще му върне сумата от 18 250 лева, само че би трябвало да отидат до дома му в кв. „ Еленово “. Там обаче зарязал бургазлията и липсващ.

Пишман купувачът почнал да му звъни по телефона, който към този момент бил изключен. След като благоевградчанинът се крил два дни, бургазлията подал тъжба в полицията и след извършено следствие Кирил Димитров е упрекнат за машинация и предаден на съд.

Делото против него се гледа по съкратеното правосъдно разследване – без разпит на очевидци и движимости лица, защото той признава обстоятелствата в обвинителния акт. Районният арбитър Владимир Пензов му дефинира наказване 9 месеца условно с 3-годишен изпитателен период, като го осъди да заплати имуществените вреди от 18 250 лева на Жельо Димитров, както и направените от него разходи за юрист от 1700 лева

Присъдата предстои на обжалване пред Окръжен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР