Безпроблемното функциониране на българската енергийна система и защитата на интересите

...
Безпроблемното функциониране на българската енергийна система и защитата на интересите
Коментари Харесай

Премиерът Янев: Търсим баланс между цена-качество и функционална енергийна система

Безпроблемното действие на българската енергийна система и отбраната на ползите на всички заинтригувани страни са основните тематики, които министър председателят Стефан Янев сложи при започване на днешната му среща с представители на БФИЕК и работодателски организации.

Министър-председателят посочи, че служебното държавно управление е основател на поредност от диалози, чийто фокус е точно българската енергетика и работата на тази система в границите на общоевропейския енергиен пазар. Акцент в полемиката през днешния ден в Министерския съвет бяха проблемите в енергетиката и по-конкретно в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “.



„ Търсим баланс, търсим благоприятни условия, провеждайки серия от срещи, да намерим пресечната точка на ползите, тъй че по едно и също време потребителите да бъдат обезпечени и задоволени от позиция на цена-качество, а също по този начин и енергийната система да работи функционално, без напрежение и без проблеми “, съобщи министър председателят Стефан Янев. Министър-председателят изрази убеденост, че в хода на поредицата от полемики ще бъдат открити решения, които да удовлетворяват всички.

В рамките на срещата представителите на работодателските организации и на индустриалните енергийни потребители показаха безпокойството си от неналичието на енергийна тактика и от несправедливото и лишено от пазарна логичност по думите им подкрепяне от страна на страната на ТЕЦ-овете в Маришкия басейн.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР