Безпрецедентната лудост от спекулации, които се въртят около Катрин, принцесата

...
Безпрецедентната лудост от спекулации, които се въртят около Катрин, принцесата
Коментари Харесай

Истерията покрай Кейт току-що стана сериозна

Безпрецедентната полуда от спекулации, които се въртят към Катрин, принцесата на Уелс, взеха нов поврат тази седмица, откакто медицинските й досиета бяха разрушени.

За да обобщим: 42-годишната кралска персона се отдръпна краткотрайно от публичния живот през януари след интервенция за нераково коремно заболяване. Въпреки че дворецът Кенсингтън даде ясно да се разбере, че принцесата е „ малко евентуално да се върне към публичните си отговорности до след Великден “, нейното неявяване генерира изключителни равнища на аматьорско търсене в обществените медии.

Термини в журналистическата промишленост като „ разпределяне “ и „ вести за ликвидиране “ навлязоха в националния език, защото феновете на клюките се гмурнаха с главата напред в онлайн кралската заешка дупка.

Дори когато Кейт беше видяна на обществено място за първи път след интервенцията си, посещавайки селскостопански магазин предишния уикенд, странните теории на конспирацията за нейното здраве и местонахождението продължиха да циркулират с неотслабваща мощ – макар че бяха елементарно развенчани.

И в този момент има опасения, че чиновниците в болничното заведение, където Кейт се е лекувала, може да са се пробвали да получат персоналните й медицински досиета. Не беше ясно дали хипотетичното нарушаване на данните е било сполучливо, само че няколко английски медии, цитиращи таблоида Daily Mirror, оповестиха в четвъртък, че до трима чиновници са били разследвани. Лондонската клиника съобщи, че „ ще бъдат подхванати всички подобаващи проверяващи, регулаторни и дисциплинарни стъпки “, откакто държавен контролен орган за дискретност на данните удостовери, че проверява хипотетично нарушаване на данните.

Този хипотетичен случай не е първият път, когато здравната дискретност на Катрин е била компрометирана. Преди това, до момента в който тя беше бременна с първото си дете през 2012 година, австралийска радиостанция се обади на болничното заведение, в която се намира принцесата, и подмами здравна сестра да разкрие персоналната й здравна информация, която по-късно беше излъчена.

За доста интернет коментатори интригата е дело на самия замък и мистерията с изчезналата принцеса можеше да бъде избегната, в случай че институцията имаше по-добра PR тактика. Аргументът на клавиатурните воини е, че остарелият протокол " в никакъв случай не се оплаквай, в никакъв случай не обяснявай " към този момент не работи.

Както се очакваше, през последните дни от двореца не са правили публични изказвания. В края на краищата през цялото време споделиха, че ще дават актуализации единствено когато има нещо значимо за шерване. Той също по този начин пренасочи всички въпроси по отношение на вероятното нарушаване на поверителността назад към болничното заведение. Въпреки това, представител на двореца Кенсингтън сподели пред CNN, че „ принцесата е била обновена по време на целия развой “.

И тук се крие неговата тактика. Помощниците знаят, че не се грижат за елементарна звезда и естествените правила на славата не важат за членовете на клана Уиндзор. Дворецът не дава отговор на всеки слух, който се появява. Това би ги легитимирало - и в никакъв случай няма да се направи нищо друго. Членовете на кралското семейство играят дълга игра - тактика, която са употребявали през последните 1000 години - и не дават отговор на спекулациите. Но това равнище на спекулации не е било виждано до момента, което кара хората да се съмняват дали тяхната информационна тактика към момента е уместна.

Предположението, че поверителността на Кейт е била нарушена още един път, отрезви мнозина тук във Англия, където публичното мнение още веднъж стартира да се трансформира. Въпреки че мнозина към момента считат редактирането на фотоси за проблематично, има и възходящ хор от добре познати гласове, призоваващи за въздържаност при разпространяването на теории на конспирацията.

Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби предизвести, че онлайн бърборенето е излязло отвън надзор и е „ извънредно нездравословно “.

„ Обсебени сме от интрига и имаме малко чувство за човечността на тези, които са уловени в светлината на новините “, сподели той по радио Times. „ Няма значение кой е, хората би трябвало да се оставят да боледуват, да се оперират, каквато и да е, и да си живеят живота умерено, без всеки да изисква всеки ден да потвърждават нещо.

Уелби продължи: „ Мрежата е повода тези теории на конспирацията за всевъзможни хора да се разпалват. Това е извънредно нездравословно. Това са просто старомодни селски злословия, които в този момент могат да обиколят света за секунди. Трябва да се отвърнем от това. Клюкарството по този метод е неправилно. "

Архиепископът не е самичък в апела си за успокоение. Лидерът на опозицията в Обединеното кралство Кийр Стармър сподели в сряда, че всички би трябвало да се „ изоставен “ от бизнеса на принцесата и да я „ оставят на мира “, до момента в който се възвръща.

Междувременно някогашният капитан на британския народен тим по крикет Кевин Питерсен не нанесе никакви удари, до момента в който нападаше обществените диалози. „ Теориите на конспирацията към Кейт са безусловно неуместни “, сподели той в обява в X. Той добави, че „ не е правилно, че хората биха били толкоз смешни и жестоки “ и приключи, като прикани хората „ да оставят нея и нейното красиво семейство на мира. "

В Обединеното кралство има строги закони за дискретност. Съгласно раздел 170 от Закона за отбрана на данните от 2018 година, приемането, разкриването или даването на персонални данни на друго лице без неговото единодушие е закононарушение.

В резултат на хипотетичния опит пазачът на поверителността на данните в страната, Службата на комисаря по информацията (ICO), удостовери, че всички здравни организации би трябвало да пазят данните на пациентите предпазени.

Стивън Бонър, заместник-комисар на ICO, сподели, че „ всеки пациент, без значение кой е, има право на персонален живот “.

Той сподели, че нарушаванията са „ редки “, само че когато се случи, „ ICO е тук, с цел да разбере по кое време, по какъв начин и за какво се е случило – и по какъв начин можем да предотвратим това да се случи още веднъж “.

Твърдението за непозволено държание бързо стигна до най-високите ешелони на държавното управление, като в сряда министърът на опазването на здравето на Обединеното кралство Мария Колфийлд разказа сериозността на хипотетичния случай. Тя сподели на английския ефирен оператор Sky News, че има „ доста строги правила за това до кои пациентски бележки имате достъп “ и че при положение на сходно нарушаване ICO „ ще предприеме насилствени дейности “.

Последният епизод от кралската сага отвори очите на мнозина и може би може да предложи миг за размисъл както за обществеността, по този начин и за двореца.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР