Безпрецедентната диверсия срещу газопроводите Северен поток е по същността си

...
Безпрецедентната диверсия срещу газопроводите Северен поток е по същността си
Коментари Харесай

Путин към Ердоган: Диверсията срещу газопроводите Северен поток е акт на международен тероризъм

Безпрецедентната измама против газопроводите " Северен поток " е по същността си " акт на интернационален тероризъм ". Това е декларирал съветският президент Владимир Путин в терефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, заяви пресслужбата на Кремъл.

" Президентът означи, че Русия внася незабавно този въпрос за бързо разискване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", написа в известието.

ТАСС напомня, че на 27 септември компанията Nord Stream AG заяви за " невиждани опустошения ", нанесени на трите тръби на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток - 2 ".

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков съобщи, че в Москва са " изключително обезпокоени от тези вести и не излючи повредите да са породени от измама.

По-късно шведски сеизмолози оповестиха, че са записали в понеделник два гърмежа по маршрутите на тръбите на " Северните потоци ".

Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен дефинира случаите като измама, като предизвести, че всяко " предумишлено разваляне на европейската енергийна инфраструктура е недопустимо и ще провокира най-решителни ответни ограничения ", напомня ТАСС.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР