Безпрецедентна 24-часова стачка във Финландия.Около 300 000 работници спряха работа,

...
Безпрецедентна 24-часова стачка във Финландия.Около 300 000 работници спряха работа,
Коментари Харесай

Безпрецедентно: 300 000 служители спряха работа във Финландия

Безпрецедентна 24-часова стачка във Финландия.Около 300 000 служащи стопираха работа, което провокира съществени нарушавания в образованието, опазването на здравето и превоза.Синдикатите упорстват държавното управление да отдръпна промените на пазара на труда.
Ние се конкурираме на международния пазар. За да съумеят там, служащият, работодателят и държавното управление във Финландия би трябвало да работят от общи позиции против конкуренцията.
Арто Сатонен – министър на обществената политика и заетостта

Реформите плануват повече еластичност при уволненията, понижаване на периода на общите трудови контракти, ограничение на правото на стачка и понижаване на компенсациите при безработица. Предвижда се още първият ден от отпуска по болест да не се заплаща.

Правителството се аргументира, че промените би трябвало да доведат до повишение на конкурентоспособността и понижаване на бюджетния недостиг.

Икономиката на Финландия е изправена пред съществени провокации, откакто нейният фондов пазар загуби повече от 10% от цената си през предходната година. Страната е на последно място в показателя на сп. Economist за 2023 г от общо 35 страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР