Безпрецедентен опит за атентат срещу кортежа на главния прокурор беше

...
Безпрецедентен опит за атентат срещу кортежа на главния прокурор беше
Коментари Харесай

Росен Йорданов: След убийството на Луканов, това е второто посегателство върху висш държавен чиновник

Безпрецедентен опит за атентат против кортежа на основния прокурор беше изработен в понеделник. Взривно устройство настрана от пътя, по който колите минаха, беше задействано. Огледите на място не престават и през днешния ден, а институциите са накрак.

Според престъпния психолог Росен Йорданов огромният проблем е фактът, че „ някой си разрешава да нападна основния прокурор, който би трябвало да е един от най-охраняваните хора в страната ”.

Той акцентира, че след убийството на Андрей Луканов, това е вторият случай на посягане върху върховен държавен служител.

„ Мисля, че е имало и хора, които са чакали автомобилът да спре и вероятно да продължат с атентата по отношение на основния прокурор ”, сподели специалистът по пътна сигурност Тенчо Тенев.

По думите му причинителите евентуално са знаели, че бронираната кола на Гешев няма да понесе съществени вреди от сходен гърмеж и са имали опция да стрелят по него. По думите на Тенев чиновниците на НСО са работили по протокол и са извели основния прокурор надалеч от мястото на атентата.

Стойчо Стойчев разяснява, че се връщат способи от 90-те години на предишния век.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР