Безпокойството нараства сред украинците, тъй като законопроектът за спешни разходи

...
Безпокойството нараства сред украинците, тъй като законопроектът за спешни разходи
Коментари Харесай

Задънена улица: Ще получи ли Украйна помощи от САЩ

Б езпокойството нараства измежду украинците, защото законопроектът за незабавни разноски на Съединени американски щати за даване на спомагателна помощ на Украйна е в застой в Конгреса.   

Това оповестява репортерът на Voice of America (VOA), Анна Черникова в своя репортаж от Киев.     

Това е вторият зимен сезон, в който Украйна е във война. Сезонът е изпълнен с неустановеност за мнозина украинци, защото военна помощ за Украйна от Съединени американски щати остава под въпрос. От началото на пълномащабната инвазия на Русия, Украйна е съвсем изцяло подвластна от военна и финансова поддръжка от своите сътрудници - изключително от Съединени американски щати. 

 Виталий Портников, украински публицист и политически анализатор, споделя, че войната е опустошила стопанската система на Украйна. По думите му както стопанската система, по този начин и военните старания зависят от поддръжката на Запада. 

Портников споделя, че Украйна сама по себе си не може да спре политическите упоритости на Русия. Той споделя, че е сигурен, че с поддръжката на цивилизования свят Украйна може да отбрани своя суверенитет и държавност, да възвърне стопанската система. Но в случай че Украйна бъде оставена сама в битката си против Русия, споделя той, тя просто ще рухне като страна. 

Докато управлението на Украйна работи, с цел да убеди сътрудниците си да продължат да изпращат поддръжката, загрижеността нараства, предава VOA

Ниута, жителка на Киев, споделя, че разчита на поддръжка, тъй като без нея украинците няма да могат да завоюват войната.  

„ Разбира се, разгадавам на някаква поддръжка, тъй като без нея няма да можем да спечелим тази война. Вярвам, че всяка страна би трябвало да поддържа Украйна в този момент, тъй като сега ние сме непроходима преграда за Русия ”, споделя Ниута. 

Друг гражданин на Киев, Дмитро, споделя, че планува доста сложни времена за Украйна.  

„ Идват доста сложни времена за Украйна и ще бъде доста тъжно, в случай че всичко това се обърне в напълно друга посока. Всички ние би трябвало да разчитаме на себе си и да благодарим на света, който ни оказва помощ ”, споделя той.  

Докато Сенатът на Съединени американски щати се готви да гласоподава пакета от помощи, доста украинци се приготвят за несигурна Нова година, разяснява репортерът на VOA
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР