Безплодието заради бикините и дразненето от сапун не са измислени

...
Безплодието заради бикините и дразненето от сапун не са измислени
Коментари Харесай

Кошмарът на всеки гинеколог: 11 банални правила за интимна хигиена, за които всички момичета забравят

Безплодието поради бикините и дразненето от сапун не са измислени истории, това е действителност, която позволяват дамите, които не знаят по какъв начин вярно да поддържат интимна хигиена .Такива банални, само че значими, неща жените от време на време не съблюдават и страдат от съществени последици.

Илона Григорян, акушер-гинеколог, репродуктолог, изящен гинеколог от мрежата от клиники ЦИДК, приказва за това какво би трябвало да се съблюдава в интимната хигиена.

Бельото не е с подобаващ размер – причина за неплодородие

Бельото би трябвало да бъде направено от естествени материали, защото влиза в контакт с най-деликатната зона, която изисква деликатна грижа. Носенето на долни дрехи, което не ни е по размер, може да докара до раздразнение, дисбактериоза, бактериална вагиноза, вагинална кандидоза (млечница), безплодие (поради застой на кръв в дребния таз, което може да спомогне за инфектиране на матката и обвързваните с нея органи).

Ежедневното носене на прашки води до обстоятелството, че бактериите от червата навлизат във влагалището и предизвикват разнообразни възпалителни болести. Ако въпреки всичко има потребност да носите „ празнично “ бельо, тогава е по-добре да извършите това за къс интервал от време.

Сапунът е зложелател на интимната зона

Сапуни, душ гелове, шампоани – всичко това не може да се употребява за интимната зона. Такава хигиена ще докара до сухота, раздразнение, алергични реакции и други последици. От ароматизираните сапуни и гелове се нарушава киселинно-алкалният баланс на интимната зона, което води до нараснала сензитивност към инфекциозни болести, предизвика растежа на бактерии и гъбички, провокира възприятие на дискомфорт и сухота. Сапунът и душ-гелът имат неутрално или алкално рН 6-7, а половите органи имат киселинна среда от лактобацили, които защищават организма от патогени. Здравословният киселинно-алкален баланс на вагината е почти 3,5-4,5 pH, тъй че продуктът за интимна хигиена би трябвало да бъде определен съгласно ограничаващите параметри. Ако не следвате тези рекомендации, тогава ще има смяна в микрофлората на влагалището и ще пораждат здравословни проблеми.

И не забравяйте – несъразмерното разчистване може да наруши естествената бактериална флора на влагалището.

 душ-гел нанасяне

Гъбата е зло

Гъбата за тяло може да повреди деликатната интимна зона, тъй че не би трябвало да я употребявате дружно с разнообразни други гъби за интимна хигиена. Също по този начин, нездравословните бактерии постоянно се развиват в гъби и кърпи, за предварителна защита ги третирайте по-често с дезинфекционни разтвори и ги изсушавайте добре. Но не би трябвало да ги употребявате за интимната зона .

Техника на пране

Вагиналната флора е безвредна за червата, но навлизането на чревната флора във влагалището може да докара до възпалителни болести, тъй че внимавайте да не придвижите бактерии от ануса към гениталиите.

Специална забрадка

За интимна хигиена е належащо да имате обособена мека забрадка, защото точно тя е добър „ дом “ за бактериите. Когато употребявате забрадка, не би трябвало да вършиме внезапни придвижвания на търкане, в противоположен случай можете да нараните деликатната зона. Важно е дамата да има обособена забрадка единствено за тази зона. В никакъв случай не би трябвало да употребявате тази, която се употребява за краката и за други зони.

Душ след басейн

Важно е да се къпете щедро след плуване или плисване в реката и морето, защото водата в басейна или нечистата вода от естествени резервоари може да провокира раздразнение. Ако в интимната зона попаднат бактерии, можете също да провокирате млечница.

Избягвайте ежедневни превръзки

Ежедневните превръзки могат да причинят рН дисбаланс и раздразнение. Няма „ дишащи превръзки “, защото те са най-вече недишащи и нестерилни. Според изследванията е открито, че въздухопропускливостта на всички типове е 0 !

Не забравяйте да промените превръзката след 3-4 часа носене, защото след избраното време на повърхността могат да се развъждат нездравословни микроорганизми, които са рискови за микрофлората на дамата.

Опасностите от промивките

Промивките могат да причинят повече щета, в сравнение с изгода. Измиването на вагината може да наруши нормалния бактериален декор. Например, заличаване на лактобацили, които са нужни за поддържане на салдото, и даже заразяване. Промивките и интимните душове се ползват единствено съгласно напътствията на доктор.

Струва си да бъдете по-внимателни към интимното си здраве и това ще избегне доста проблеми.

 обзор гинеколог

Контрацептиви, непредписани от доктор

Не би трябвало да приемате контрацептиви сами, защото те са измежду хормоналните медикаменти. Всеки човек е самостоятелен, както и неговият хормонален декор, тъй че контрацептивите, които дават отговор на вашите другари, може да не ви подхождат. Съставът на хормоналните контрацептиви включва разнообразни дейни съставки и единствено лекарят избира лекарството, което е тъкмо за вас. Само доктор може да даде подобаваща рекомендация след прелиминарен повсеместен обзор, да вземе поради съществуването на съпътстващи болести, да дефинира неналичието на противопоказания за приемане на несъмнено хормонално лекарство.

Редовни визити при гинеколог

Редовните визити при гинеколог са ключът към вашето здраве. Честотата на визитите може да варира според от възрастта и половата интензивност, само че най-малко един път на шест месеца. Трябва да се помни, че различни болести и онкологични болести могат да се проявят с течение на времето и към този момент в тежка форма. Струва си да посетите доктор, даже в случай че нищо не ви тормози сега.

Трябва ли да церя ерозия на шийката на матката?  

На възраст 23-27 години девойките постоянно имат ектопичен колонен епител на повърхността на шийката на матката. Това е, когато колонният епител, покриващ цервикалния канал, излиза на повърхността на шийката на матката. Това физиологично положение не изисква лекуване. Но има и ерозивни лезии на шийката на матката, които би трябвало да бъдат лекувани, защото тези пострадвания водят до развиване на рак. Използва се разширена колпоскопия за оценка на шийката на матката. И единствено след повсеместен обзор от акушер-гинеколог ще бъде сложена диагноза и, в случай че е належащо, ще бъде предписано лекуване.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР