Безплатно мобилно приложение за интересни локации и важните събития от

...
Безплатно мобилно приложение за интересни локации и важните събития от
Коментари Харесай

Безплатно приложение за събитията от Пловдив - Европейска столица на културата

Безплатно мобилно приложение за забавни местоположения и значимите събития от календара на Пловдив като Европейска столица на културата ще проработи до седмица. Създателят му е стипендиант на Google от Пловдив и е подсилен от дребен екип доброволци.

Пловдив

Любен Брънзалов е млад програмист, привлякъл вниманието на Google с достиженията си и определен всред 80 000 души от целия свят за финансирано от американската корпорация образование. Част от наученото той взема решение да приложи в план, като създаде гратис приложение за обичания си град, което един път свалено може да работи и офлайн.
Любен Брънзалов, програмист: Самото приложение е една интерактивна карта, която демонстрира всичките културни локации на Пловдив и също така демонстрира и ивентите които са свързани с Пловдив културна столица.
В концепцията си Любен е подсилен от доброволците на фондация " Пловдив 2019 ", които му оказват помощ с текстове, фотоси и видео, а другари от Берлин и Барселона менажират плана.
Любен Брънзалов, програмист: Преглеждат материали, превеждат текстове, всичко е обвързвано с копи- райт и това, че нужно е самата информация да бъде авторска, тъй като не може да сложим някаква информация, която е владеене на някой различен.
Екипът ни получава специфичен достъп до съвсем приключеното приложение и неговата навигация ни упътва сред забележителностите на Пловдив, с цел да ни заведе на пътуващата галерия от рисунки върху парчета от Берлинската стена. Тя ще бъде в града до края на март като част от календара на европейската столица на културата.

За момента в приложението, което се назовава Together, има 42 местоположения и до седмица то ще се популяризира гратис в мрежата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР