Безплатно измерване на кръвната захар се проведе в град Павликени.

...
Безплатно измерване на кръвната захар се проведе в град Павликени.
Коментари Харесай

248 души измериха безплатно кръвната си захар в Павликени

Безплатно премерване на кръвната захар се организира в град Павликени. Събитието се провежда от Община Павликени за трета поредна година, взаимно с „ Балмед “ ООД – София под патронажа на кмета инж.Емануил Манолов по отношение на отбелязване на Световния ден за битка с диабета.

248 души изследваха равнищата на кръвната си захар. В акцията се включиха и управленията на четири локални компании, които поканиха чиновниците си да вземат участие в здравния тест. Освен чиновници от общинска администрация, доста жители също мериха своите индикатори. Тест лентите и убождащите устройства за всички проучвания обезпечи Община Павликени.

Диабетът придобива мащабите на международна зараза – от него страдат над 360 милиона души, обясниха здравните специалисти, които организираха тестванията. Те показаха, че на всеки 10 секунди двама души се разболяват от диабет, а един човек умира от това заболяване.

Основните рискови фактори за развиване на захарен диабет са наднорменото тегло, както и съществуването на първостепенни роднини, страдащи от захарен диабет. Определящо значение има също методът на живот – хранене, понижена физическа интензивност, стресът в всекидневието.

Симптомите, при които би трябвало наложително да се посети ендокринолог, са непрестанна мощна жадност, постоянно уриниране, загуба на тегло, мощно възприятие на апетит, чести инфекции в устата, уринарния тракт и по кожата, необяснима обща уязвимост, внезапно намаляване на тегло и други

Инициативата се организира за предварителна защита и ранно разкриване на социалнозначимото заболяване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР