Безплатните онлайн ресурси на издателство Клет България достигнаха до близо

...
Безплатните онлайн ресурси на издателство Клет България достигнаха до близо
Коментари Харесай

Близо милион са ползвали безплатните електронни ресурси на издателство КЛЕТ България

Безплатните онлайн запаси на издателство Клет България доближиха до близо 1 милион консуматори по време на изключителното състояние у нас. Само ползвателите на електронно четимите учебници надвишават 500 хиляди, а платформата IZZI, за която издателството даде безплатен достъп, оказа помощ на над 120 хиляди души. 
Очаквано, потребителите са били най-активни при потреблението на ресурсите на десктоп - 76,4%, а най-вече виртуални източници са били разлиствани в София, Варна и Пловдив. Онези, които са се възползвали от виртуалните услуги на издателство Клет на мобилно устройство, са 20,9%, а тези, които са учили уроци от таблет, се оказват минимум - единствено 2,3%. Най-активните градове още веднъж са София и Варна. Интересно е да се означи, че макар трафикът в България да е максимален, виртуалните запаси са били употребявани интензивно и от консуматори от Съединени американски щати, Германия и Англия. 
Данните на IZZI демонстрират, че учители, възпитаници и родители са прекарали най-вече време над читанката за първи клас, както и с учебниците по български език и математика, още веднъж за първи клас, приблизително по 28 часа в платформата. Броят визити пък е бил най-вече за читанката и учебниците по Околен свят, математика, музика, просветителните игри и видеа за 1-4 клас. В прогимназиалните класове най-вече визити има в учебниците по Човекът и природата за 5 и 6 клас, както и математика, български език и география. Броят на новите гости за началните класове и прогимназията отбелязва непрекъснато повишаване, а процентът на завръщащите се е приблизително над 30%. Тъй като уроците не завършват за част от учениците, Клет България удължава безплатния достъп до виртуалните запаси и през летните месеци. 
„ Аз и моите сътрудници постоянно сме работили в посока дейната цифровизация на поднесеното наличие в просветителния развой. За нас бе естествена стъпка по време на изключителното състояние към COVID-19, както и до момента, да бъдем неизменим сътрудник за българските учители и възпитаници и да спомагаме за оправянето със обстановката по най-хубавия метод “, разяснява шефът на Клет България Владимир Колев. „ Правейки равносметка на постигнатото в този интервал, сме извънредно удовлетворени от резултатите и благодарим за доверието. Логичната стъпка напред е да доразвием и обогатим предлаганите от нас запаси и защитим лидерската си позиция в българската просветителна система. “ 
Извънредната обстановка сложи големи провокации пред успеваемостта на българското обучение, само че неоспоримият факт е, че онлайн ресурсите са работещ и изцяло ефикасен способ за преподаване, който може да бъде доразвит и употребен и отсега нататък. От първи септември тази година всички искащи могат да посетят уеб страницата на Клет България, където да прегледат богатата база данни от над 50 000 просветителни цифрови ресурса и да изберат и закупят цифрови учебници за новата образователна година.  
Повече информация можете да откриете на www.klett.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР