Безплатни тестове за хепатит В и С и ХИВ ще

...
Безплатни тестове за хепатит В и С и ХИВ ще
Коментари Харесай

Изследват за СПИН за 5 минути

Безплатни проби за хепатит " В " и " С " и ХИВ ще се проведат от 26 ноември до 1 декември в галерията „ PLOVEDIV ” (ул. " Куртевич " 3 в „ Капана “, на ъгъла сред " Железарска " и " Резбарска " ) в Пловдив. Желаещите да се изследват могат да създадат това от 15 до 20 ч., а на 1 декември - от 10 до 18 часа.
За задачите на проучванията се взима една капка кръв от пръста, а резултатите са подготвени след 5 минути. Инициативата за тестването е на пловдивската изложба и CheckPoint София - Център за полово здраве, и се организира в границите на Европейската седмица за проучване за ХИВ и хепатит.

Кампанията е ориентирана към всички младежи, както и към хората над 50 години, които е допустимо да са носители на вируса на хепатит " В " и " С " и да не знаят за това. Организаторите предизвикват мъжете, които вършат секс с мъже, да си създадат проби.

За да се създадат проучванията, не е нужно авансово записване на час, всеки искащ би трябвало да пристигна на място. Изследването е изцяло анонимно, а резултатът се пази в конфиденциалност.

В рамките на седмицата съветник на центъра по ХИВ и хепатит ще дава съвещания на всеки искащ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР