Безплатни школи по компютърно програмиране и информационни технологии, които обхващат

...
Безплатни школи по компютърно програмиране и информационни технологии, които обхващат
Коментари Харесай

Безплатни школи по програмиране и информационни технологии

Безплатни школи по компютърно програмиране и осведомителни технологии, които обгръщат децата в учебна възраст от 1. до 12. клас, стартираха в Центъра за поддръжка на личностното развиване - ОДК - Пловдив. Разкриването им е връзка с динамичното развиване на цифровите технологии, потребността от развиване в тази тенденция и в отговор на упованията на деца и родители, изясняват от там.

Със средства от бюджета на институцията е обособена зала за компютърно програмиране, като са закупени и механически средства за ефикасното образование на децата.

Към школите има засилен интерес и към този момент са налице първите артикули - децата от школата по компютърно програмиране с началник доктор Цветана Димитрова изготвиха първата електронна картичка като привет за всички в институцията.

Новата образователна година започва с два актуализирани кабинета - по български език и литература.

Обособени са детски кътове в дворното пространство в главната постройка - с дървени беседки и цветарници. Те са още един щрих към атмосферата в комплекса, който към този момент излага произведения на своите ученици от артшколите на пана на фасадата и в спонтанни изложения навън.

Реновирани са волейболните стадиони и дворното пространство на първи филиал на ОДК.

Закупени са редица материали, съоръжение и мебели за основаването на по-добри условия и среда за работа в институцията.

Децата от школите в другите посоки там постоянно печелят призови места на национални надпревари. А 10 създатели бяха отличени в инициирания от ЦПЛР-ОДК-Пловдив конкурс " Приказки от мен за теб ". Историите са на уеб страницата на комплекса, разгласява ги и в. " Марица " с илюстрации, основани от децата от Школата по изобразително изкуство с началник Николай Балдев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР