Безплатни профилактични прегледи на бременни жени ще проведе МБАЛСМ "Н.

...
Безплатни профилактични прегледи на бременни жени ще проведе МБАЛСМ "Н.
Коментари Харесай

УМБАЛСМ Пирогов организира безплатни прегледи за бременни в Световния ден на сърцето

Безплатни профилактични прегледи на бременни дами ще организира МБАЛСМ "Н. И. Пирогов " на 27 септември. Прегледите ще се правят в постройката на Медициниски център "Пирогов от 9:00 до 13:00 часа, оповестяват от лечебното заведение.

Прегледите са във връзка 29 септември - Световен ден на сърцето, с което болничното заведение ще поддържа акцията за Дружеството на кардиолозите в България.

Прегледите ще извърши проф. Мария Миланова - шеф на Клиниката по кардиология в "Пирогов " и ръководител на работна група "Сърдечно-съдов риск при дами " към Детско-юношеска гинекология.

Мотото на тазгодишната акция на кардиологичното сдружение е "Бременност и сърце " - Погрижете се за своето сърце! ". Тази година във фокуса са бъдещите майки. Фокусът към бременните дами не е инцидентен, изяснява проф. Мария Миланова.

Бременността е оня специфичен интервал от живота на една жена, по време на който има чести недоволства от сърцетуптене, интензивен пулс, ниско артериално налягане, отоци по долните крака, зной и лесна уморяемост. Обикновено това е израз на физиологична акомодация, само че от време на време може да сигнализира за утежняване на сърдечна патология. Специалистите припомнят, че сърцето е органът, който по време на бременост претърпява най-сериозни адаптационни промени през обикновено протичаща бременост.

Необходимо е бременните дами, които имат предпочитание да се възползват от прегледите да си запишат час авансово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР