Безплатни правни услуги на колела предлагат в Стара Загора. Юридическите

...
Безплатни правни услуги на колела предлагат в Стара Загора. Юридическите
Коментари Харесай

Правна помощ на колела: Адвокати съветват безплатно бедни хора при казуси

Безплатни правни услуги " на колела " оферират в Стара Загора. Юридическите съвещания на хора, които мъчно биха могли да си разрешат юрист, са финансирани по план от Норвегия.

Екатерина Захариева дава към този момент седмата си консултация. Хората в квартал „ Лозенец “ са с разнообразни проблеми - домашно принуждение, имуществени каузи, разногласия с работодателя. Но всички, които търсят помощ, имат общо: „ Идват хора, които са на ръба, в доста тежка житейска обстановка “, споделя юристът.

Красимира Мишева стига до мобилните юристи стига поради сина си, който оцелява след тежка злополука преди две години.

„ Делото, което повеждам, не знам просто до каква степен е стигнало, никой не ми дава информация, тъй като моят наследник сега едната ръка му е парализирана и кракът му, той не може да работи “, изяснява Красимира …

След диалога с юристите, Красимира е по-спокойна. И ще ги потърси още веднъж.

Правните услуги по този план се дават два пъти месечно в старозагорския квартал. За популяризирането му оказват помощ посредниците.

„ Много от хората не знаят какви права имат и концепцията на Министерството и главната цел е да обезпечи по-голям достъп на жителите до правораздаване “, споделя зам.-министърът на правораздаването Мария Павлова.

Освен в Стара Загора, към този момент мобилни кабинети за правни услуги има и във Варна и Велико Търново.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР