Безплатни кинопрожекции под звездите ще радват любителите на седмото изкуство

...
Безплатни кинопрожекции под звездите ще радват любителите на седмото изкуство
Коментари Харесай

Безплатни кинопрожекции под звездите ще радват любителите на киното в Исперих

Безплатни кинопрожекции под звездите ще радват феновете на седмото изкуство в Исперих

Инициативата се провежда за втора поредна година от Община Исперих и Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни (МКБППМН), оповестиха от общинската администрация.

Тази вечер, 12 август , от 21:00 часа на градския стадион в Исперих ще има безвъзмездна прожекция на анимационния авантюристичен филм „ Пазителите на Арктика “. Сюжетът на кино лентата споделя за Суифти, арктическа лисица, който мечтае да стане един от Топ Догс – отряд хъскита, които работят като снабдители. 

В съботната вечер, 13 август, още веднъж в 21:00 часа безплатното лятно кино ще продължи с прожекция на българския игрален филм „ Петя на моята Петя “. Сценарият повдига завесата на предишното, с цел да показа на актуалните младежи Петя Дубарова и нейния гений. 

Прожекциите на двете кино ленти са подарък за жителите и гостите на Исперих във връзка Международния ден на младежта - 12 август.

12 август е разгласен за Международен ден на младежта с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации през декември 1999 година и се отбелязва публично от 2000 година.

Инициативата има за цел да насочи публичното внимание както към проблемите на младежите, по този начин и към достиженията и приноса им за политическото, социално-икономическото и културното развиване на световно, национално и локално равнище. На този ден по целия свят се провеждат обществени събития и акции, насърчаващи присъединяване на младежите във вземането на значими решения във всички области на публичния живот. В България празникът се празнува от 2007 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР