Безплатна линейка по пътищата на България. Уникална мобилна поликлиника обикаля

...
Безплатна линейка по пътищата на България. Уникална мобилна поликлиника обикаля
Коментари Харесай

Безплатна линейка по пътищата на България

Безплатна кола за спешна помощ по пътищата на България. Уникална мобилна поликлиника обикаля страната и предлага помощ на хора, които мъчно могат да си разрешат медицински грижи. До края на тази седмица по този начин наречената “зелена кола за спешна помощ ” е в региона на град Стражица, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Свикнали сме да мислим, че отвън огромния град хората са здрави. Там, където животът върви на по-бавни обороти обаче, също има болежка. В дребните обитаеми места стандартът на живот прави медицинския обзор първокласна стока.

Помощта в този момент идва от далечна Америка. От български доктор, намерил щастието си зад океана, само че решил да подари опита и знанията си на родна почва. Макар че задачата на доктор Стоян Гръков е да лекува, за него по-големият триумф ще е да накара всеки собствен пациент да промени метода си на живот. Новината за “зелената кола за спешна помощ ” в Стражица се беше популяризирала мълниеносно. Веднага щом спонтанната поликлиника се разпъна край киното в града, хората започнаха да се записват за обзор.

На опашката доминират възрастните хора - тези, за които здравната система наподобява най-далечна и недостъпна. Дори чакането пред кабинетите в лечебните заведения за тях е непостижимо. Затова оборудваната мобилна поликлиника е безусловно пред вратите на хората в потребност. Всеки пациент получава проучвания, които другояче биха коствали над 100 лв..

Един от уредите за секунди прави проучване на костната компактност. Наблюденията от обиколката на зелената кола за спешна помощ досега демонстрират, че при по-възрастните резултатите са тревожни.

След като всеки премине през няколкото кабинета навън и получи нужните първоначални проучвания, идва ред на консултацията с доктор Гръков. Неговите наблюдения демонстрират, че най-честият проблем на пациентите е високото кръвно налягане. Опасност, която хората осъзнават, само че постоянно се усещат безсилни да преборят.

Зелената кола за спешна помощ на фондация “Адра ” ще обиколи цялата страна с концепцията да помогне на допустимо най-вече хора. Приоритетни са регионите, където стандартът на живот е по-нисък, а здравната грижа - по-оскъдна.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР