Безпилотният летящ автомобил EHang без хора на борда прелетя 1,8

...
Безпилотният летящ автомобил EHang без хора на борда прелетя 1,8
Коментари Харесай

Тестват летящи таксита в небето над Сеул


Безпилотният летящ автомобил EHang без хора на борда прелетя 1,8 километра над Сеул
(снимка: EHang)

Столицата на Южна Корея се трансформира в полигон за тествания на пътнически безпилотни летателни апарати EHang. Летящите таксита от фантастични планове стават действителност – първият подобен дрон в ече мина проби в небето над Сеул.

Южна Корея, която има намерение да стартира пълноценно потребление на безпилотни летателни апарати за транспорт на пасажери в столичните региони до 2025 година, организира първите проби на летящи таксита в градска среда, заяви.

По време на тестванията е употребен двуместен пътнически безпилотен аероплан, създаден от китайската компания. Дронът, който беше тестван без хора на борда, прелетя 1,8 км към парка Йойдо Ханганг, моста Соган, моста Бамсом и моста Мапо на височина 50 метра. Целият полет е лишил към 7 минути.

Безпилотният летателен уред се управлява от новата стратегия K-drone, създадена от южнокорейски експерти. Системата е способна да ръководи по едно и също време няколко, като изготвя маршрутите, тъй че дроновете да не се сблъскват между тях.
още по тематиката
В допълнение към китайската компания, южнокорейските производители Hyundai Motor и Hanwha Systems създават свои пътнически безпилотни летателни апарати. Такъв е Butterfly – персонален летящ автомобил, в основаването на който вземат участие и американски експерти от Overair.

Южнокорейският персонален аероплан (PAV), чиято премиера бе при започване на 2020 година, ще бъде тестван на летището в Инчхон. Като част от плана Hanwha Systems има намерение да сътвори освен аероплан, само че и наземен безпилотен уред Purpose Built Vehicle (PBV), който ще бъде обвързван с хъбове, разпръснати из целия град. Хъбът ще служи като точка за кацане и политане на PAV, както и за база на наземните PBV транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР