„Безопасното училище предполага намирането на най – добрия вариант за

...
„Безопасното училище предполага намирането на най – добрия вариант за
Коментари Харесай

Доц. Околийски: COVID-19 губи своята мощ, пандемията ще изчезне, но...

„ Безопасното учебно заведение допуска намирането на най – положителния вид за деца и учители. От една страна е значимо да не се загуби връзката, опцията за контакти с връстници и това води до тютюнопушене, предпочитание за ранни полови контакти “, съобщи пред Българска национална телевизия доцент Михаил Околийски, представител на СЗО за България.

Средата у дома е сигурна, само че изолира детето от ранния свят, изясни той.

„ Затова би трябвало учебните заведения да започват работа, само че при съблюдаване на значими ограничения – стерилизация и отдалеченост. Децата към този момент би трябвало да съблюдават отдалеченост от метър, метър и половина, да не се скупчват “, сподели доцент Околийски.

Маските наложително би трябвало да се носят от деца над 12 години, а от 6 до 11 е целесъобразно, съгласно родителите им, разясни той.

В час маски би трябвало наложително да носят по-възрастните учители, осведоми още той.

„ Дистанционната форма би трябвало да е в краен случай “, сподели доцент Околийски.

Той изрази възмущението си, че българинът в действителност има вяра в тайни теории. Доказателство за това е изказванието, че COVID-19. Това, изясни Околийски, въздейства на децата – държанието на родителите е причина и децата да не имат вяра.

"Публикуват се безумия, че ковид идва от Сорос, от Бил Гейтс. Медии отразяват това като потрес и бомба и хората биват натровени като настройки и послания. Няма по какъв начин техните деца, които отиват на учебно заведение да са съзнателни. Личният образец е най-съществен. Децата биха могли да бъдат преносители към най-уязвимите - бабите и дядовците, добави още доцент Околийски.

Доц. Михаил Околийски призна, че вирусът е измършавял, само че призна, че би трябвало да се съблюдават ограниченията. Той описа, че следи хора в София и в другите градове, които носят маските си на брадичката и влизат в магазин или в аптека, с подготвеност да я вдигнат, в случай че някой им направи забележка.

"Вирусът губи от своята мощност, само че сега сме очевидци на неналичието на внимание и едно официално съблюдаване на разпоредбите. В София и други градове виждам хора с маски на брадичката. Достатъчно е да се съблюдават старите ограничения, не да се вършат нови. СЗО предлага при най-малки подозрения детето да не бъде пускано на учебно заведение.

Важно е оптимално рано хората да се имунизират против сезонния грип. Тази година е дадено в точния момент да доставят нужния брой ваксини, предходната година имаше забавяне. Ваксиналното ни покритие е едно от най-ниските в Европа. Надявам се хората да се имунизират. Около 3-4% се имунизират ", сподели още той.

Относно това би трябвало ли да се имунизираме с противогрипна ваксина, доцент Околийски съобщи, че това би трябвало да се направи. Той подсети, че в България едвам към 3-4% се имунизират, а в Европа има страни, където се доближава до 20%,30% или 50%.

По думите на доцент Околийски се чака от СЗО до края на годината да има ваксина. Руската ваксина, по думите му, не е била подложена на задоволително тествания и по тази причина СЗО счита, че няма ваксина. СЗО счита, че пандемията ще продължи до края на 2021 година, още веднъж заяви доцент Михаил Околийски.

"Д-р Тедрос загатна, че имаме късмет като човешки жанр да се оправим с пандемията до края на 2021 година, в случай че достигнем до основаването на ваксина. Тя би трябвало да бъде притежание на хората по целия свят. СЗО прави всички старания всички страни да имат достъп до нея. Ваксината би трябвало да е безвъзмездна и хората да имат подготвеност да си я сложат ", добави още доцент Околийски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР