Безопасността на движението по пътищата е наш основен приоритет. Това

...
Безопасността на движението по пътищата е наш основен приоритет. Това
Коментари Харесай

Министър Събев: Претоварените камиони са основна причини за жертвите на пътя


Безопасността на придвижването по пътищата е наш главен приоритет. Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на присъединяване си на блиц надзор в съвещанието на отрасловата парламентарна комисия.

„ Започнахме промени в Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “. Те бяха напълно съзнателни за да стартираме да упражняваме непрестанен надзор върху работата на товарния автотранспорт от позиция на претоварване. Считаме, че съществена причина за повредите, вредите и жертвите на пътя са претрупаните камиони. Започнахме да работим доста интензивно и към този момент имаме система. За да може да работи по-добре тази система, ще пристъпим към промяна в броя на администрациите, дирекциите и районните звена, които ще упражняват този надзор от страна на страната “, уточни Събев.

Според министъра пътната сигурност може да се усъвършенства и с въвеждането на непоколебим научен и на практика изпит за всички кандидат-шофьори.

„ Трябва да имаме доста сериозен изпит, включително и на практика. Записано е в съдружното съглашение, че би трябвало да осигурим задоволителен брой полигони “, напомни той.

„ Ако фокусът на страната е върху изпита и способността на водачите да ръководят автомобил, тогава ще решим един главен проблем с сигурността “, счита Николай Събев .

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР