Безобразно саниране се извършва в София, сигнализира за Frognews.bg инженер

...
Безобразно саниране се извършва в София, сигнализира за Frognews.bg инженер
Коментари Харесай

Сигнал: Безобразно саниране в София

Безобразно саниране се прави в София, алармира за Frognews.bg инженер Димитър Куманов, който е един от пострадалите притежатели на жилища. В съответния случай става въпрос за блок в квартал „ Стрелбище “ наоколо до Южния парк.
„ От съвсем четири месеца блокът се санира, като досега нищо не е свършено като хората. През последните седмици обаче дейностите на строителите станаха брутални и нагли “, изясни Куманов.

За образец той даде топлоизолацията, която се поставя на постройката. Куманов се свързал с производителя на материалите за нея, където са му показали, че с цел да може да се сложи дейно, температурата на въздуха би трябвало да е над 5 градуса, за най-малко 24 часа.

„ Изолацията се поставяше през целия месец декември, когато даже и дневните температури да надминаваха 5 градуса по Целзий, то през нощта температурите твърди бяха под нулата. След като изискването на производителя не е изпълнено, можем да чакаме, че след 1-2 години мазилката може да се измие “, изясни Куманов.

Според експерта се прави и друго жестоко нарушаване, обвързвано с слагането на газобетон към балконите на постройката. По думите му за закрепване на структурата се употребяват в този момент съществуващите стоманени парапети, които са в неприятно положение.



На въпрос дали притежателите на жилища в блока могат да потърсят отговорност на строителя, Куманов отговори:

„ На доктрина този градеж има компания архитект и консултантска компания, която следи за качеството, както и такава, която упражнява инвеститорски контрол. Отново на доктрина всяка една от тях би трябвало да следи за качеството на градежа, само че не го вършат “.

Инж. Куманов уточни, че персонално над 10 пъти е подавал сигнал, без резултат. Следващата седмица пък ще бъде публикуван сигнал и до виновните институции, в това число и Столична Община.

Ето видео от скандалното саниране:







Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР