Безобразната й постъпка предизвика вълна от гневни коментари в социалните

...
Безобразната й постъпка предизвика вълна от гневни коментари в социалните
Коментари Харесай

Безобразие! Жена „храни“ крокодил с мокри кърпички

Безобразната й постъпка провокира вълна от гневни мнения в обществените мрежи 

Жена хвърли мокри кърпички в терариума на нилския крокодил в пловдивски музей. Безобразната й постъпка възмути десетки пловдивчани и провокира вълна от гневни мнения в обществените мрежи, а пред Българска национална телевизия шефът на Регионалния природонаучен музей в Пловдив доктор Огнян Тодоров сподели, че не е подал сигнал в полицията, тъй като влечугото не е потърпевшо. 

От музея обаче разпространиха запис от охранителни камери, на който ясно се вижда по какъв начин младо семейство съзнателно хвърлят мокри кърпи в терариума крокодила.

Действията им действително са заплашили живота и здравето влечугото, безапелационни са от музея, а единствено бързата реакция на уредниците е попречила крокодилът Хектор да погълне неразградимите мокри кърпи и да се стигне до неприятни последици.

„ Ситуацията е доста неприятна. Бих го характеризирал като вандалски акт. Преди два дни наши гости са хвърляли мокри кърпички в басейна, където се намира нилският крокодил. Реално при поглъщането им, може да бъде заплашен живота на Хектор. В случая той не ги приема като храна. Опитва се да ги изяде, само че по-късно ги изплюва “, изясни доктор Огнян Тодоров.

Бъдете по-отговорни и дано не се получават такива неща, тъй като сме създали всичко допустимо, с цел да може посетителите да се радват и да основава усмивки у децата, прикани той.

„ Преди 4-5 години сложихме оградни мрежи във високата част на терариума, тъй като посетителите хвърляха монети във водата. Това не застрашаваше здравето на крокодила, само че беше извънредно мъчно те да бъдат извадени оттова “, съобщи шефът на пловдивския музей. 

„ Уредникът обаче е почиствал клетката и част от мрежата е била отворена. Оттам дамата е хвърляла мокрите кърпички. Не знам какво е целяла, само че е извънредно неприятно “, добави той. 

Апелирам към отговорно държание, тъй като музеят е културна институция, която би трябвало да бъде уважавана, акцентира доктор Тодоров. 

Кореспондентът на националната телевизия Таня Матева пък сподели, че през вчерашния ден е имало вълна от гневни мнения поради вандалската демонстрация на посетителката на музея. Много от хората препоръчваха да се подаде сигнал в полицията. 

Не считам да депозирам сигнал в полицията, тъй като животното е добре, съобщи шефът на музея. 

„ В момента препарираме доста огромен сибирски тигър, който почина в зоопарка в Пазарджик. От Бургас пък една Антилопата адакс, която е измежду най- редките типове, ще провокира доста сериозен интерес у посетителите “, добави той.

„ До месец ще отворим нашият мразовит аквариум. Той е подготвен, само че чака своите нови жители “, сподели още доктор Огнян Тодоров. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР