Безобразна скъпотия в Банско – меката на столичните курортисти, прогони

...
Безобразна скъпотия в Банско – меката на столичните курортисти, прогони
Коментари Харесай

Банско гони с безобразни цени: Салати и супи по 20 лева, 50 за порция агнешко и телешко

Безобразна скъпотия в Банско – меката на столичните курортисти, прогони доста скиори, решили да се порадват на последния сняг за сезона. В момента и хотелите, и заведенията са вдигнали цените си с най-малко 30%, оплакват се фенове на тузарския ни зимен курорт.

В момента, за отмора в някой от по-добрите хотели в града, за семейство от трима души са нужни 3-4 хиляди лв., с цел да се изкара удовлетворително. Освен нощувките, джобът на туристите се издънва с новите числа в менюто в ресторанта.

Салатите се оферират на цена сред 15 и 20 лв., без порциите да са изключително огромни, и то в междинен клас заведение. „ Не може няколко накълцани зеленчука с малко сирене да коства толкоз, в случай, че действителната цена е към 5 лв., ядосват се клиентите на заведенията. 



Зеленчуковата салата да вземем за пример се сервира за 15 лв., а крем чорба от трюфели или манатарки е 16.

Порция паста пък се предлага на цени сред 24 и 30 лв., а множеството съществени ястия вървят сред 40 и 60. Порция октопод или морски блага да вземем за пример ще хапнете за над 50 лв..

Лаврак на плоча със зеленчуци и черен ориз да вземем за пример коства 39 лв., 50 лв. е порцията агнешки котлети с пюре от картофи и трюфел, а телешко с гарнитура върви по към 53 лв.. Чиния пилешко със зеленчуци и гъби е напряко " на ниска цена " - 35 лв..      

Затова и мнозина се възползват от дневните пакети на хотелите, при които против избрана сума се употребява без ограничаване. Средната стойност е към 40 лв..

В Банско е по-добре да си въздържател, тъй като алкохолът е на невероятни цени. В скъпите заведения за хранене, бутилка отбрано шампанско от 750 мл. „ Мое Шандон брут ” е към 200 лв., а 3-литровата е...900 лв.. Бутилка уиски се предлага на цена сред 100 и 400 лв., а едно пиво от 40 мл. е сред 9 и 15 лв..

Въпреки всичко, туристите избират да останат на обяд и вечеря в хотелите, в които са отседнали, тъй като употребяват отстъпки в тежката скъпотия. Това пък опразва механите, които непрекъснато губят клиенти, само че все пак не смъкват цените.   

Скиорите са също неприятно сюрпризирани - в случай, че дневната карта за ски-пистите коства 80 лв. на човек. За четиричленно семейство, сумата отива на 250 лв., което автоматизирано значи, че екстрата е във опциите единствено на много платежоспособни хора.

В същото време, да пийнеш топла напитка в кафенетата по пистите или да хапнеш сандвич е повече от разкош. Чаша чай или кафе в пластмаса коства 5 лв., а филиите с салами или сирене и зарзават мъчно се намират за под 10.

Много от обичайните гости на курортното градче са безапелационни, че една седмица в зимни курорти от междинен клас в Австрия и Италия им излиза по-евтино, в сравнение с същото време, изкарано в Банско.

За към 7 дни в живописните непознати курорти, хората се радват  на превъзходен хотел с безупречна хигиена, защита храна три пъти дневно, цялостен комфорт в хотела и обслужване на най-високо равнище, описват предоволни български туристи.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

    

 

 

 

  

 

    
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР