Безлихвен заем, който да стабилизира местната болница, планират от Община

...
Безлихвен заем, който да стабилизира местната болница, планират от Община
Коментари Харесай

Поморие спасява общинската болница

Безлихвен заем, който да стабилизира локалната болница, възнамеряват от Община Поморие. Лечебното заведение затвори порти за близо седмица през тази година, поради проблеми с финансирането. То пък е разследване и от осъществената надлимитна активност, която не се заплаща, показва кметът Иван Алексиев.

„ Има избрани отговорности МБАЛ Поморие. Ние, защото са комерсиално сдружение, няма по какъв начин да им отпуснем дотация. Ще им отпуснем безлихвен заем. Естествено – с решение на общинския съвет “, разяснява Алексиев.

С него ще бъдат погасени старите отговорности на болничното заведение и ще бъде закупена нова инсталация. Обновяването на техниката ще разреши да се правят повече действия и да се работи по повече клинични пътеки, което да усили приходите на лечебното заведение, счита кметът. Като различен проблем той показва стойностите на самите клинични пътеки, които не са променяни от години.

„ Минималната работна заплата стана 510 лева, клиничната пътека не е пипана 10 години “, споделя Иван Алексиев.

Ако бъдат повишени цените на пътеките и с финансовата инжекция към болничното заведение, тя може да бъде нормализирана, счита кметът на Поморие. Заемът, който той планува да бъде провиснал, ще е към 1 млн. лева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР