Няма подходящо или неподходящо време да кажете на шефа си,

...
Няма подходящо или неподходящо време да кажете на шефа си,
Коментари Харесай

Бременна съм! Как да кажа на работодател?

Няма уместно или неуместно време да кажете на шефа си, че сте бременна, само че множеството дами изчакват малко след първия си триместър – когато вероятността от импровизиран аборт е намаляла доста – и преди бременността им да стартира видимо да се демонстрира.

В последна сметка решението е ваше и зависи от личното ви чувство за комфорт, както и връзките с шефа ви.

Повече по тематиката ни описа мениджърът Човешки запаси Мария Маринова, която засегна всички въпроси, свързани с правата на бременните, майките и татковците в България на лекцията „ Майчинство и права – въпроси и отговори “ част от първото целодневно гратис Събитие на „ Ох, на мама! “ за бременни и родители, което се организира през май в гр. София. 

 ох на мама NOVA

Мария Маринова е специалист в региона на човешките запаси и благополучен основател на организация, помагаща на всеки, който желае да открие път към ново начало в професионален проект. Мария счита, че децата не са спънка, а генератор в професионалното развиване.

Няма предписание или закон, който да показва тъкмо по кое време би трябвало да съобщите на работодателя си, че сте бременна, само че уведомяването на вашия началник ви в границите на рационален интервал ще ви даде повече време да работите по проекта за вашия отпуск по майчинство. Това също ще ви даде време да обсъдите какво да извършите, в случай че нещо непредвидено се случи по време на бременност - да вземем за пример да се наложи да намалите работата си, да измененията работните си отговорности или да се оттеглите от тях по-рано, в сравнение с сте очаквали.

Други фактори, които може да вземете поради, с цел да решите по кое време да кажете на шефа си, че сте бременна, са:

Изпитвате ли обилни признаци на бременност?

Ако страдате от утринно гадене, взимате си болничен по-често от нормално или просто като цяло сте изтощени, може да предпочетете да кажете на шефа си по-рано. Уведомяването на други сътрудници може да ги направи по-търпеливи и съпричастни, а това евентуално ще ви накара да се чувствате по-малко уплашени по време на бременността.

 ох на мама NOVA

Имате ли физически сложна работа или работите към нездравословни химикали?

Ако е по този начин, можете да обсъдите смяната на служебните си отговорности по безвреден и своевременен метод. Работата по време на бременност във физически натоварващи функции или към нездравословни химикали може да докара до затруднения. Вашият гинеколог може да ви помогне да намерите евентуални решения въз основа на вашата бременност и равнищата на риск, като дават и документ за задачата, в случай че е нужен.

Как мислите, че ще се одобри новината?

Това зависи от културата на вашето работно място, от това дали предишните бременности на сътрудниците ви са повлияли позитивно или негативно на офисната среда и вашите връзки с мениджъра ви. Някои дами усещат повече комфорт и убеденост да изчакат малко по-дълго или да дефинират момента за съобщаването по този начин, че да съвпадне с края на план или оценка на осъществяването.

Събитието на „ Ох, на мама! “ за бременни и родители се осъществи с подкрепата и доверието на нашите генерални спонсори  "  ,  и верига хипермаркети , както и нашите спонсори от, компанията за дермокозметика, групата от фармацевтични компании , ръководещото фондове дружество , марката производител на бебешки колички и продукти .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР