Безболезненото подуване на краката или глезените е често срещано и

...
Безболезненото подуване на краката или глезените е често срещано и
Коментари Харесай

Средства срещу подуване на глезените, стъпалата и краката

Безболезненото отичане на краката или глезените е постоянно срещано и може да се случи по разнообразни аргументи. Причините за отичане на краката могат да включват:

- стойте неподвижно прекомерно дълго

- несъответствуващи обувки

- бременност

- фактори на метода на живот

- избрани медицински положения

- наднормено тегло

Когато течността се натрупва в тъканите, това се назовава оток. Въпреки че отокът минава самичък по себе си, има някои домашни средства които могат да понижат отока по-бързо и да усилят личния ви комфорт. 

Опитайте тези потвърдени способи.

1. Накиснете краката си в студена солена баня за 15 до 20 минути.

Епсом сол (магнезиев сулфат) може да помогне освен при мускулни болки. Също по този начин може да понижи подуването и възпалението. Теорията е, че солта Епсом отстранява токсините и усилва релаксацията.

2. Издигнете краката си, за предпочитане над равнището на сърцето си

Поддържайте краката си върху възглавници, когато спите. Ако желаете да намалите подуването на краката си по време на бременност, пробвайте да повдигате и краката си няколко пъти дневно. 

Опитайте се да избягвате да стоите дълго време и да си почивате, когато можете.

3. Раздвижете се!

Седенето или стоенето на едно място за нескончаем интервал от време (например на работа) може да аргументи отичане на краката. Опитайте да се движите малко на всеки час, даже в случай че това е разходка до стаята за отмора, разходка пред блоцка на обяд или обиколка към офиса.

4. Магнезиевите добавки могат да оказват помощ на някои хора

Ако задържате вода, може да имате дефицит на магнезий. Яденето на храни с високо наличие на магнезий може да помогне. Богатите на магнезий храни, които да добавите към вашата диета, включват:

- бадеми

- тофу

- кашу

- спанак

- горчив шоколад

- броколи

- авокадо

5. Отслабнете, в случай че сте с наднормено тегло

Наднорменото тегло може да понижи кръвообращението и да докара до отичане на долните крака. Също по този начин може да натовари в допълнение краката ви, причинявайки болежка при вървене. Това може да докара до по-заседнал метод на живот; което също води до струпване на течности в краката.

Отслабването може да помогне за облекчение на напрежението на краката и вероятно да понижи и подуването. Говорете с Вашия доктор дали би трябвало да отслабнете и кои са здравословните способи да го извършите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР