Безалкохолните напитки утоляват жаждата в горещините по-добре от алкохола и

...
Безалкохолните напитки утоляват жаждата в горещините по-добре от алкохола и
Коментари Харесай

Кой е най-подходящият за жегите алкохол?

Безалкохолните питиета утоляват жаждата в горещините по-добре от алкохола и не вредят на организма.

Ако обаче човек реши да пие алкохолна напитка, за предпочитане е да избере бяло изсъхнало вино, което в топло време е добре да се разреди с вода на половина и да се добави лимон.

Това поучава Евгений Брун, основен психиатър-нарколог към съветското Министерство на здравеопазването, представен от БГНЕС.

Според него всеки алкохол вреди, защото етанолът натоварва в допълнение черния дроб и сърдечносъдовата система, само че сухото бяло вино е минимум нездравословно.

"И не става дума за алкохолния съставен елемент, защото той е еднакъв както за лекото изсъхнало бяло вино, по този начин и за водката. По създание резултатът зависи от дозата - колкото повече алкохол пием, толкоз повече вреди нанасяме на организма си. А що се отнася до спомагателните разнообразни съставки - вино, бира, спиртни питиета - най-леката и минимум нездравословна напитка е сухото бяло вино.

Ако е горещо, по-добре е да го разредите на половина с вода, да добавите лимон, това е превъзходен метод да утолите жаждата, да понесете по-лесно горещината, да компенсирате водния баланс, а също така съдържа всевъзможни микроелементи, тъй че попълня и солевия баланс ", споделя Брун.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР