Без значение какъв е типът на вашата кожа – нормална,

...
Без значение какъв е типът на вашата кожа – нормална,
Коментари Харесай

Суха или дехидратирана е кожата ви?

Без значение какъв е видът на вашата кожа – естествена, суха или мазна, в един миг тя може да премине на другата прекаленост

Ако в миналото сте се чудили за какво лицето ви внезапно замязва на Сахара или става прекомерно мазно, ние имаме отговор за вас.

Често бъркаме понятието обезводнена кожа като още един метод да кажем, че кожата е суха, само че това напълно не е по този начин. Дехидратацията може да се случи на безусловно всеки вид кожа и да е повода за значителната й смяна.

Каква обаче е разликата сред двете неща? Сухата кожа е вид кожа, постоянно резултат на гените ни, а обезводнената е краткотрайно положение, появило се от външни фактори: изпозлване на прекомерно нападателни измиващи артикули, погрешно хранене, мраз през зимата, горещина през лятото… Сухата кожа е кожа, която поначало не може да създаде задоволително естествено омазняване, за се хидратира, което води до това опъващо чувство, отнасящо се освен за лицето. Ако имате подобен вид кожа, сигурно наблюдавате признаците й и по другите елементи на тялото си.

 Суха или обезводнена е кожата ви?

За разлика от сухата кожа, обезводнената не всеки път наподобява или се усеща като сухота, защото към момента създава омазняване. Всъщност, от време на време тя даже създава още повече, като в старанието си да компенсира моментната сухота тя наподобява мазна, а в действителност има потребност от повече хидратация. Това може да докара до появяването на пъпки и запушени пори, а неправилното им отнасяне с артикули, контролиращи омазняването и срещу акне, може да я дехидратира в допълнение. И по този начин влизате в един обаян кръг на непрекъсната промяна на продуктите, а резултатът в никакъв случай не ви задоволява.

Може и да е мъчно да определите с акуратност дали вашата кожа по природа е суха или за момента изпитва липса на вода, само че дано изложим нещата по този начин: в случай че имате суха кожа, съвсем сигурно тя е била такава през целия ви живот. Ако тя е смесена, естествена или мазна, не е допустимо внезапно да е станала от вид суха.

Сухата кожа изпитва липса на натурално омазняване, по тази причина изисква нежни почистващи средства и кремове с база от естествени масла. От друга страна, обезводнената кожа сама създава това омазняване, а това, от което има потребност, е да го задържи. “Хидратация ” е магическата думичка тук, по тази причина би трябвало да избирате леки артикули, които да заключат влагата в кожата, само че без да я омазняват в допълнение. Разбира се, пиенето на доста вода също оказва помощ. Промяна в диетата също може да е наложителна: в случай че не ядете задоволително плодове и зеленчуци и прекалявате с алкохола и газираните питиета, това ще се отрази на типа на кожата ви.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР