Без значение дали се опитвате да заченете или се предпазвате

...
Без значение дали се опитвате да заченете или се предпазвате
Коментари Харесай

Секс преди менструация - може ли да забременеете?

Без значение дали се пробвате да заченете или се предпазвате от нежелана бременност, всичко се свежда до пресмятане на точното време, с изключение на използването или не на противозачатъчни средства.

Един от най-често задаваните въпроси от доста дами е дали могат да забременеят, в случай че са правили секс директно преди настъпването на менструацията.

Отговорите не са безапелационни, несъмнено. Зачеването зависи от доста механизми и самостоятелни особености на организма, само че въпреки всичко времето, в което се случва оплождането, има огромно значение, написа struma.bg. В някои моменти възможностите да се случи са по-големи, а в други доста по-малки.
Каква е вероятността да забременеете директно преди цикъла?
Шансовете да забременеете, в случай че сте правили секс, а на идващия ден цикълът ви е пристигнал, са ниски. По време на общоприетия менструален цикъл от 28 до 30 дни нормално овулацията настава сред 11 и 21 ден. Когато това се случи, яйцеклетката е годна за оплождане в границите на 12 до 24 часа.

Дните директно след идването на цикъла са едни от най-безопасните откъм шансове за забременяване, при положение, че не желаете бременност. Това не значи обаче, че зачеването е невероятно.

При дами с по-дълги цикли вероятността да се забременее в тези дни е по-голяма, защото и овулацията настава по-късно. Жените с по-кратки цикли имат по-големи шансове да забременеят преди или след идване на менструацията.
Секс по време на менструация
Тук възможностите също са доста дребни, само че още веднъж не е невероятно. Менструацията е сигнал, че яйцеклетката не е оплодена или вградена, което понижава равнищата на хормоните и предизвика прочистването на лигавицата на маточната стена.

При дамите с къс менструален цикъл обаче възможност от зачеване съществува. Трябва да се вземе поради и фактът, че сперматозоидите са способни да живеят във вас до 5 дни, което може да усили възможностите за забременяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР