Без вода няма как да живеем. Но много важно е

...
Без вода няма как да живеем. Но много важно е
Коментари Харесай

Топла или студена вода да пием

Без вода няма по какъв начин да живеем. Но доста значимо е освен нейното количество, а и други характерности, измежду които и температурата. Да, за тялото ни има значение дали водата е ледена или на стайна температура , а стомахът и останалите органи реагират по друг метод. Ето в какви случаи коя да предпочетем.

Водата със стайна температура

Тя утолява жаждата по-успешно. Но в случай че упражняваме интензивно и също толкоз интензивно се потим, може да не си набавим нужното количество вода, в случай че тя е прекомерно топла.

Препоръчително е да я пием преди подготовка, с цел да не ожаднеем след 10 минути. Освен това, водата на стайна температура усъвършенства храносмилането и метаболизма , по тази причина е желан избор по време и след хранене. По-топлата вода усъвършенства и кръвообращението и отпуска мускулите.
 Снимка 409923

Студената вода

За след подготовка е за предпочитане водата да е по-студена, само че не и ледена. Тя обаче забавя обмяната на веществата и работи стресиращо на стомаха. Може да докара и до дискомфорт и болки.

Освен това, студената вода покачва шанса да ни заболи глава, изключително в случай че страдаме от мигрена. Не е целесъобразна и при синузит, тъй като може да направи секрета в синусите по-труден за прекосяване, което провокира болежка, написа Bustle.
 Водата, огромното количество и грешките, които позволяваме при пиенето й
Вероятно пием вода погрешно

Кои са верните привички

Изводът в тази ситуация е, че всичко се свежда до нашите персонални желания, само че е добре да имаме поради по-горните обстоятелства и да съобразим избора си със здравословното си положение. Все отново, водата на стайна температура е мълчалив победител . А най-важното е да пием задоволително вода, без значение от нейната температура.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР