Без винетка ще се пътува и в бъдеще по Северната

...
Без винетка ще се пътува и в бъдеще по Северната
Коментари Харесай

Експерт: Идеята за винетка по Северната тангента е сериозна чиновническа некомпетентност

Без винетка ще се пътува и в бъдеще по Северната дъга на София. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов в Министерския съвет след съвещанието на кабинета. Положението няма да бъде променено, защото в хазната са влезнали задоволително средства, изясни Борисов.

Според ръководителя на Българско обединяване на водачите Христо Радков за следващ път се постанова министър председателят да се намесва, с цел да се реши доста лек спор сред АПИ и Столична община, които очевидно не могат да споделят между тях. Според него концепцията за винетка в този регион е сериозна чиновническа непросветеност.

"Не може за веднъж в урбанизирана територия да се изисква винетен стикер, в случай, че е трансевропейски кулоар. Всеки който е навлязъл - той до там си е заплатил. Единствените, които в допълнение би трябвало да заплатят, са хората, които живеят към тази скоростна дъга. Ясно е, че това нямаше да стане ", изясни в утринния блок на Bulgaria ON AIR Радков.

Христо Радков разяснява и проблемите с терминалите за електронни винетки, защото се оказа, че доста от тях не работят вярно. "Ние трябваше да сме готови - на 1 януари трябваше да кажем подготвени сме и стартираме. Оказа се, че целият програмен продукт е цялостен с бъгове и занапред ще ги оправяме в придвижване. Какво пречеше тази система да се опитва от 1 ноември да вземем за пример? ", разяснява специалистът.

Той е на мнение, че софтуерът на е-винетките е трябвало да дава опция стикери да бъдат купувани за избран интервал - от дата до дата, а не за ден, уикенд или месец.

"Основното нещо е да се направи пътят. В последната огромна злополука през миналата година, когато починаха 5 души главният проблем беше пътят, тъй като никой просто не го беше обработил авансово, което не е толкоз мъчно. Много, доста просто, само че за някои скъпо ", безапелационен беше специалистът по отношение на войната по пътищата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР