Без сериозно напрежение премина футболната среща между отборите на ПФК

...
Без сериозно напрежение премина футболната среща между отборите на ПФК
Коментари Харесай

Според МВР мачът Левски - ЦСКА-София минал без сериозно напрежение

Без съществено напрежение мина футболната среща сред тимовете на ПФК „ Левски “ и ПФК “ЦСКА “.

Така е озаглавена публична вест на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи във връзка мача " Левски " - ЦСКА-София (0:2) от Първа лига. 

Двубоят в действителност мина напрегнат сред почитатели на двата тима, които изстреляха сигнални ракети едни към други от секторите Г и А. Има ранено дете, а и потърпевши униформени. Ракети и друга пиротехника въпреки всичко бе вкарана в стадиона, макар че часове по-рано Столична дирекция на вътрешните работи се похвали с разкрито голямо количество такива произведения.

" В резултат на основаната организация от управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, не се позволи напрежение и тежки произшествия по време на днешната футболна среща на Националния стадион „ Васил Левски “ сред тимовете на ПФК „ Левски “ и ПФК “ЦСКА “, написа в информацията на Министерство на вътрешните работи. - Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на построените в региона на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

От началото на футболната среща досега са арестувани 28 души – осем за владеене на наркотични субстанции, двама за неразрешени предмети, двама нападателни, един за непокорство на полицейско предписание и 15 за носене на пиротехника – 11 от тях малолетни  - измежду които и четирима малолетни. Има и пострадали служители на реда - двама от тях са с повърхностни изгаряния по врата и лицето. "

През второто полувреме се стигна и до сборичкване сред почитатели и частни охранители в бранш " А ", където през днешния ден бяха левскарите. Тогава се намеси полицията, която построи кордони край фенските браншове.

На ентусиасти бе оказана помощ в колите за спешна помощ на самия стадион.

" Ангажимент по защитата на реда на спортната среща имаха частни охранителни компании, столичните служители на реда бяха в подготвеност да се намесят при зародила нужда. Съгласно предварителния проект, след привършване на мача на територията на стадиона бяха забавени последователите на победилия тим до отдръпването на противниковите почитатели. Всички гости напуснаха без съществени произшествия.

Към момента няма съществени нарушавания на публичния ред по улиците в региона и в посоките на евакуиране на почитателите на двата тима ", споделя още пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР