Без съвременно и качествено здравеопазване не можем да изпълним нито

...
Без съвременно и качествено здравеопазване не можем да изпълним нито
Коментари Харесай

Радев: Без съвременно и качествено здравеопазване не можем да изпълним нито една важна национална цел

Без модерно и качествено опазване на здравето не можем да осъществим нито една значима национална цел. На поколението на младите лекари се пада достойнството да трансформират модела на българското опазване на здравето към по-високи стандарти, да вкарват нови технологии и способи на лекуване. Това сподели президентът Румен Радев в приветствието си към новозавършилите лекари от випуск 2022 година на Медицинския факултет към Медицински университет-София. На гала през днешния ден в НДК 751 абитуриенти поставиха Хипократовата клетва и получиха дипломите си.

„ Приех поканата за тържеството, воден от поклонение към всички вас, посветили живота си на сложна специалност в най-сложната област на човешкото знание – медицината, която изисква безрезервна религия в индивида и в положителното “, съобщи Румен Радев по време на церемонията, на която участваха абитуриенти, преподавателите им, управлението на образователното заведение. Президентът означи, че качественото опазване на здравето в голяма степен зависи от подготовката на младите лекари и от тяхната реализация тук, в България.

В приветствието си към абитуриентите Румен Радев съобщи, че обществото ни чака доста от младите лекари, които ще имат опцията да модернизират опазването на здравето и да усетят признателността на хората за това. Президентът означи, че през последните години са положени старания за възстановяване на изискванията за реализацията на младите медици. Новозавършилите лекари по думите на президента ще имат опцията да разпрострат капацитета на плановете, заложени в Плана за възобновяване и резистентност, свързани със здравната ни система. Като образци той уточни Националния център за лъчелечение с протонна терапия, цифровата платформа за образна диагностика, високотехнологичните центрове за диагностика и лекуване на неврологични и съдови болести, които дружно със незабавната здравна помощ по въздуха ще доведат до доста намаление на смъртността и инвалидизацията.

„ Една от най-важните задания ще е да върнете опазването на здравето при хората в дребните и отдалечени обитаеми места посредством плануваните над 350 амбулатории за доболнична помощ по ПВУ, дружно с разгръщането на телемедицината в нашата страна “, съобщи Румен Радев. Той уточни още, че младите лекари ще имат опцията да работят и за Националната детска болница, която ще се построи.

Никога не губете религия в себе си и в публичната нужда на вашето предопределение, тъй като то дава вяра на всички ни, обърна се президентът Радев към младите лекари. Той изрече благодарност към управлението и преподавателите в Медицинския университет за съхранението на традициите, само че и за въвеждането на нови способи на образование и научноизследователски стратегии. Президентът поздрави и родителите на младите лекари, които са давали сили и религия на децата си по време на сложното им образование.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР