Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство - като общество,

...
Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство - като общество,
Коментари Харесай

Радев от Плевен: Изправени пред сериозно предизвикателство

Без подозрение сме изправени пред съществено предизвикателство - като общество, като стопанска система, като обществен живот. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, който посети Плевен, във връзка със обстановката към ковид.

Той посочи, че е уверен, че "имаме и потенциала, и силите да се оправим съд солидарните старания на всички ", като означи, че са създадени ограничения и са дадени инструкции от Националния действен щаб. Изключително значимо е тези ограничения да се претворят в действителния живот, акцентира президентът и уточни, че "това е огромното предизвикателство ".

По думите му "огромното натоварване е върху общините ".

"Да намерят салдото - от една страна да запазим публичното здраве, посредством редица ограничения, в това число и ограничаващи. И въпреки това - да не допуснем парализа на стопанската система и публичния живот ", акцентира президентът.

Мога да дам образец, че община Плевен поставя всички нужни старания, мобилизиран е целият медицински капацитет на общината, в това число Медицинският университет, означи той.

"Много е значимо да няма спиране и в индустриалната активност. Тук сме в едно високотехнологично дружество - горделивост за българската стопанска система, където управлението съумява, и това го видях на място, да вземе ограничения за повишение на санитарните условия и да не допусне спиране на индустриалния развой ", сподели президентът.

Преди да се срещне с публицистите президентът има среща в Общината с кмета на града Георг Спартански и неговия екип, както и с представители на локалните здравни институции.

След това президентът посети индустриалното дружество, където се срещна с подхванатите превантивни ограничения за гарантиране на безвредни условия на труд и непрестанен индустриален развой.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР