Без съмнение изборите в САЩ ще окажат решаващо влияние върху

...
Без съмнение изборите в САЩ ще окажат решаващо влияние върху
Коментари Харесай

ABS News: Изборите в САЩ ще определят траекторията на войната в Украйна

Без подозрение изборите в Съединени американски щати ще окажат решаващо въздействие върху по-нататъшното развиване на войната в Украйна. По-нататъшната поддръжка за Киев зависи от това кой ще стане новият президент на Съединени американски щати, както и вероятностите за вероятно преустановяване на огъня, което е значимо за Украйна, написа ABC News.

Сега украинските бойци на фронтовата линия, които са под непрестанен обстрел, знаят, че ориста им зависи от резултатите от изборите на 5 ноември. Войната в Украйна е една от основните тематики на предизборната акция: републиканецът Доналд Тръмп и демократът Камала Харис имат радикално разнообразни подходи за поддръжка на Украйна.

След значими интернационалните срещи украинските водачи предизвикват " проект за победа “, надявайки се, че новата администрация на Съединени американски щати ще вземе решение за влизането на Украйна в НАТО.

" Ние имаме вяра, че без значение от името на бъдещия президент на Съединени американски щати, Съединените щати няма да се откажат от световното водачество “, съобщи съветникът от офиса на президента на Украйна Михайло Подоляк

Харис евентуално ще продължи политиката на Байдън, ограничавайки способността на Украйна да нанася удари в Русия, което ще аргументи известно отчаяние в Киев. Тръмп, от своя страна остро, подлага на критика помощта за Украйна и дава обещание да промени метода. Това " усилва вероятността Съединени американски щати да приключи по-голяма част, в случай че не и цялата военна помощ за Украйна ", което може да даде преимущество на Русия, декларира Малкълм Чалмърс.

Киев е подвластен от американската поддръжка, откакто е получил повече от 59,5 милиарда $ от началото на войната. Закъсненията от страна на Конгреса обаче неведнъж лимитират военния потенциал на Украйна.

" Ако размерът на обещаната, само че непредоставена помощ беше изпълнен, можехме да преговаряме с Русия от по-силна позиция “, споделя генерал-лейтенант Игор Романенко.

Романенко също показва угриженост, че прекратяването или намаляването на военната помощ от Съединените щати може да докара до спомагателна загуба на украински територии. Според него при такива условия съветските сили могат да продължат да завземат украинска земя.

" Ако помощта бъде спряна, обстановката ще се усложни. В този случай завземането на украинска земя ще продължи, само че не знаем какъв брой бързо, тъй като техният нападателен капацитет не е безграничен “.

От своя страна Зеленски показа своята визия за преустановяване на войната и на Тръмп, и на Харис. Той акцентира нуждата от поддръжка на НАТО, тъй като Украйна без нуклеарно въздържане се нуждае от съдружници.

" Казах: Ние нямаме нуклеарни оръжия и няма да сме в НАТО по време на войната. Ето за какво нуждая се от този пакет. И не можете да бъдете срещу това “, изяснява Володимир Зеленски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР