Без решение завърши извънредното заседание на Управителния съвет на МВФ

...
Без решение завърши извънредното заседание на Управителния съвет на МВФ
Коментари Харесай

Ще остане ли Кристалина Георгиева на поста си в МВФ?

Без решение приключи изключителното съвещание на Управителния съвет на МВФ поради абсурда към Кристалина Георгиева. Срещу нея обаче, се появиха нови обвинявания. Агенция " Блумбърг " твърди, че е смекчила отчет на МВФ за Бразилия.

Неясна остава ориста на ръководещия шеф на МВФ. 5 часа заседава Управителният съвет на Фонда. До решение, обаче, не се стигна.

" Въпреки че е постигнал забележителен прогрес в оценката си, на днешното съвещание Бордът се съгласи да изиска повече уточняващи детайлности с оглед доста скоро да завърши разглеждането на въпроса. ", сподели Джери Райс, представител на МВФ.

Според източници от Фонда, европейските представители в организацията поддържат Георгиева. Още преди дни се заприказва импровизирано, че тя ще получи поддръжката на френския представител и вероятно - на английския, италианския и немския.

Не е ясно дали Управителният съвет ще се събира още веднъж. Международният валутен фонд се надяваше решението да бъде взето до понеделник, когато стартира годишната среща със Световната банка. По стратегия Кристалина Георгиева ще води основните сесии на форума.

Засега няма реакция на МВФ за изказванията на " Блумбърг ", че в годишния отчет на Фонда рецензиите към бразилската политика в региона на околната среда са били смекчени. Според организацията Георгиева се е съгласила да промени отчета след срещата си с Афонсо Бевилаква, който е представител на Бразилия в борда на МВФ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР