Без реална работа на СОС столицата няма да има бюджет,

...
Без реална работа на СОС столицата няма да има бюджет,
Коментари Харесай

Вили Лилков: Има риск СОС да блокира, както стана с НС - това трябва да се избегне

Без действителна работа на СОС столицата няма да има бюджет, няма да се образуват отрасловите комисии – би трябвало да се избегне обстановка като тази с блокирането на Народното събрание. Това съобщи пред бТВ общинският консултант от „ Синя София “ Вили Лилков.

„ За задачата са нужни диалози “, добави той.

По думите му, до момента всички политически сили в СОС са декларирали, че няма да вземат участие „ в сглобки “, само че общинските съветници би трябвало да се отърсят от предизбората тресчица и да се заемат с идните задания. До края на месеца би трябвало да се създаде план-сметката за чистотата на столицата, да се показа на обществено разискване и да се одобри до края на декември. В противоположен случай София остава с план-сметката то 2022 година

Лилков посочи, че в стратегиите на политически сили има допрни точки. От „ Синя София “ са подготовили сечението сред тях и са открили припокриване по няколко тематики: презастрояването на столицата, развиването на северните територии и „ отпушването на града “ на север, детските градини, грижата за възрастните хора.

Вили Лилков уточни, че решението зависи от ППДБ и водачите на политически сели в СОС – разновидностите са коалиране с ГЕРБ или с Българска социалистическа партия.

Той прикани да се преодолеят предизборинте заклинания и да се създаде съглашение върху политики.

Лилков отхвърли опцията да се кандидатира за ръководител на СОС, защото на поста трабвя да бъде определен „ човек, зад който има съществено политическо болшинство “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР